hamburger-icon

Kliker.info

Vuk Drašković o ignoriranju geopolitičke stvarnosti : Sve nesporazume i moguće sukobe na Kosovu, u BiH, u Makedoniji ili bilo gdje na Balkanu rješavat će NATO !

Vuk Drašković o ignoriranju geopolitičke stvarnosti : Sve nesporazume i moguće sukobe na Kosovu, u BiH, u Makedoniji ili bilo gdje na Balkanu rješavat će NATO !

Januar 11
15:54 2019

„Najveća sigurnosna opasnost po Srbiju danas je ignoriranje geopolitičke stvarnosti, da je Srbija ostrvo u NATO i EU okeanu i da država, sve i kada bi to bilo u njenom interesu, nema krila da preleti do Rusije i pridruži se ruskom vojnom savezu i ekonomskoj uniji“, rekao je Drašković za novopazarski portal SNews.

Kako prenosi FoNet za zamrznuti konflikt na Kosovu je kazao da je „kao žar u pepelu“. „Svakog trena može buknuti plamen. Srbija bi se našla u poziciji u kojoj je bila prije dvije decenije, s tim što bi razmjere nesreće sada bile mnogo veće“, ocjenio je Drašković. Na pitanje da li bi ulazak Srbije u NATO alijansu bio značajan za političku i ekonomsku stabilnost, Drašković je podsjetio na izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u kojoj je rekao da bi Srbija, pristupanjem NATO alijansi, riješila gotovo sve svoje sigurnosne i razvojne izazove.

„Tačno. Rekao je i da je blizu 80 posto građana Srbije odlučno protiv članstva u NATO savezu. I ovo je tačno. Tačno i tragično. Vlast poštuje volju te ogromne većine. Greška“, rekao je Drašković koji je obavljao i fukciju ministra vanjskih poslova. On je iznio stav da većina građana Srbije ne zna činjenice o NATO, niti je u prilici da se educira.

„Ne zna ta većina da će sve nesporazume i moguće sukobe na Kosovu, u Bosni, u Makedoniji ili bilo gde na Balkanu rješavati NATO. Srbija može da bira samo jedno od ovo dvoje: da bude u NATO savezu, za stolom, ili da bude – na meniju. Odluka se ne smije prepustiti ni neznanju, ni inatu, ni mantri da vlast mora da sluša volju većine. U nekim pitanjima, neukoj većini država ne smije povlađivati. Većina bi mogla izglasati i da dva plus dva nisu četiri“, rekao je Drašković.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *