hamburger-icon

Kliker.info

Vučić zaprijetio : Bit će posljedica, uskoro odgovor Srbije !?

Vučić zaprijetio : Bit će posljedica, uskoro odgovor Srbije !?

Novembar 14
16:36 2017

Neki misle da Srbija nije dovoljno pregažena i ponižena i da je samo pregažena i ponižena Srbija dobra Srbija – rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom navodnog stava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića o priznavanju Kosova i ocijenio da će ta izjava „imati dalekosežne političke i pravne posljedice“.

Vučić je to izjavio iako je Izetbegović objasnio da je dijelove intervjua kojeg je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović dao njemačkom Deutsche Welleu novinska agencija Tanjug prenijela netačno, izvan konteksta i tendenciozno, iskrivljujući samu suštinu izjave, navodi se u saopćenju za javnost Kabineta člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića.

„Taj intervju komplikuje mnogo toga u regionu“, rekao je Vučić novinarima, a na relativiziranje težine Izetbegovićeve izjave uzvratio je opaskom da bi on, da je rekao da treba priznati nezavisnost Republike Srpske, završio u Hagu.

Vučić smatra da je Izetbegovićev intervju kompleksan i da će imati dalekosežne političke i druge posljedice, da će Srbija sve ozbiljno sagledati i dati odgovor, ali i da „treba da nam bude jasno da treba sami pametno da radimo, jer nećemo imati podršku međunarodne zajednice“.

– Riječ je o ozbiljnijoj izjavi nego što bilo ko u Srbiji u ovom trenutku može da sagleda – rekao je srbijanski.

Smatra da se “mnogo toga promijenilo tim intervjuom” i najavljuje da će “srpski odgovor uslijediti za nekoliko dana”.

– Mnogo se toga promijenilo tim intervjuom, i ne samo da se on (Izetbegović) nada priznanju Kosova, a da se teritorijalni integritet BiH brani ratom, dok s druge strane, kako ispada, Srbija valjda treba da isporuči dijelove svoje teritorije uz kafu i ratluk – primetio je Vučić te poručio da je riječ o miješanju u neka posla s kojima on nema nikakve veze niti na to ima prava.

Istakao je, odgovarajući na pitanja novinara, da ne bi u ovom trenutku da govori o tome kakav će biti srpski odgovor, da je potrebno da prođe nekoliko dana, ali je i primetio da je kojim slučajem on dao takvu izjavu – već bi “nam cijeli svijet pao na glavu”.

– Šta bi bilo da sam izgovorio da RS treba da bude nezavisna, otjerali bi me u Hag u roku od 15 dana – primijetio je.

(Kliker.info-INS)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Aco Braco dokle tako
    Aco Braco dokle tako Novembar 14, 23:33

    Dovoljno je sto si to izustio, kao da si i rekao. Mislis da si pametan. Ti si mala beba lazovcina jedna za psihologe i ljude pametne koji znaju kad zines da si slagao ili poturio nesto. Pustaju te da lazes jer ih zabavljas. Nista drugo. Svi znaju da si obicni petljanac i mutikasa,

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *