hamburger-icon

Kliker.info

Vučić o ubistvu Ivanovića: Ako Albanci i stranci ne pronađu ubicu, to ćemo učiniti mi

Vučić o ubistvu Ivanovića: Ako Albanci i stranci ne pronađu ubicu, to ćemo učiniti mi

16 Januara
15:38 2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici kazao je da je ovo teroristički čin, te da će se Srbija prema njemu tako i odnositi.

– Za državu Srbiju ovaj akt je teroristički i u skladu sa tim ćemo se prema tom aktu i odnositi. Počinioci ovog akta bit će uhvaćeni, ako ih ne pronađu oni koji to moraju da učine, učinićemo mi – poručio je Vučić.

Srbijanski predsjednik je rekao da je na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost dogovoreno i upućeno pismo organima Euleksa i Unmika sa zahtjevom da državni organi Republike Srbije učestvuju u sprovođenju istrage na teritoriji Kosova i Metohije.

– Zato što smo uvjereni da bi to značilo i otkrivanje istine o ubistvu Olivera Ivanovića. Pronaći ćemo ubicu ili ubice. Nemam ovlaštenja da u ovom trenutku govorim o saznajnima kojim raspolažemo. Neću da spekulišem, ali ima interesantnih detalja koji ukazuju na moguće počinioce – rekao je Vučić.

Vučić je dodao kako je „ubijen čovjek koji je roditelj, suprug i koji sasvim sigurno nije bio neko ko je pozivao na sukob Srba i Albanaca“.

– Ko god da je izveo – Srbin, Albanac, stranac, izveo je napad na porodicu Ivanović, na Srbe na KiM, na sjever Kosova, na Srbe u cijelini – dodao je predsjednik Srbije.

On je dodao da neki albanski mediji na Kosovu govore isto što i pojedini političari u Srbiji da Srbija stoji iza ubistva Ivanovića kako bi uvela kontrolu nad sjeverom Kosova, ali da u suštini njihova namjera je da “albanska čizma dođe na sjever i to je jedini smisao šta rade i sve što hoće”.

– Oni koji kažu da im je stalo do Ivanovića, strašno im je stalo. Četiri godine su ga strašno gonili kao najgoreg kriminalca…Kad prođe sve ovo pitajte njegovu porodicu koliko su mu pomogli. Svima onima koji kažu da ova vlast ubija političke protivnike mogu samo da kažem bjednici jedni – poručio je Vučić.

Poručio je kako Kosovom upravljaju Albanci i stranci, te da od njih očekuje da kažu ko je ubica, a ako to ne urade oni, uradit će Srbija.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku