hamburger-icon

Kliker.info

Vučić kod Putina : “Dobili smo sve što smo tražili, ne mogu da otkrijem…”

Vučić kod Putina : “Dobili smo sve što smo tražili, ne mogu da otkrijem…”

Oktobar 02
17:26 2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u razgovoru sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom dobijeno sve što je traženo.

On je istakao i da su se složili o svemu što su bile teme razgovora.

“Dobili smo sve što smo tražili. O svemu smo se složili”, kazao je Vučić ruskoj agenciji Tass i dodao da detalje razgovora sa ruskim predsjednikom ne može da otkrije.

Tass prenosi da je Vučić novinarima u Moskvi, nakon razgovora sa ruskim predsjednikom, rekao da je zadovoljan ishodom i da je Putinu zahvalio na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

“Nismo mnogo očekivali (od sastanka), samo jednu stvar – nastavak ovog rada (na podršci Srbiji). I veoma sam zadovoljan odgovorom predsjednika Putina i ja sam mu rekao ”Hvala Vam puno, dragi prijatelju, hvala Vam puno, cijenjeni predsjedniče, što zajedno sa nama održavate teritorijalni intergritet Srbije, ali i međunarodno pravo. To je veoma važno za Srbiju”, naveo je Vučić.

Agencija navodi da je Vučić visoko ocijenio saradnju Moskve i Beograda u, kako se navodi, “međunarodnoj areni” i iznio očekivanja da će dvije zemlje osnažiti saradnju i u ekonomskom sektoru.

“Riješili smo mnogo konkretnih pitanja danas i radujem se skorom susretu (sa Putinom) u Beogradu”, dodao je Vučić.

On je kazao da očekuje da njegov ruski kolega posjeti Srbiju pre kraja ove godine.

“Da, naravno”, odgovorio je Vučić na pitanje ruske agencije da li je Putin prihvatio njegov poziv, a na insistiranje da kaže kada će ta posjeta biti realizovana, predsjednik Srbije je rekao “ove godine”.

(Kliker.info-Tanjug)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *