hamburger-icon

Kliker.info

Vojin Mijatović: Milorad Dodik mora krivično odgovarati

Vojin Mijatović: Milorad Dodik mora krivično odgovarati

17 Januara
15:01 2022

Milorad Dodik i njegov režim su izvršili udar na ustavni poredak Bosne i Hercegovine i zbog toga moraju krivično odgovarati, smatra potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

“Milorad Dodik i njegov režim su doveli srpski narod u BiH u međunarodnu izolaciju i zbog toga moraju odgovarati. Milorad Dodik i njegov režim više nisu i ne mogu biti nikakva strana u bilo kakvim pregovorima.

Dragan Čović i dalje insistira na etničkoj podjeli zemlje nasuprot svim evropskim i civilizacijskim vrijednostima. Sa takvim principima nema pregovora.

U momentu kada se lomi budućnost BiH, svi koji pristanu na pregovore sa onima koji su narušili ustavni poredak i Dejtonski mirovni sporazum, sa onima koji su sankcionisani od međunarodne zajednice za visoku korupciju, su njihovi saučesnici.

Niko od zvaničnika ni Srbije ni Hrvatske nema šta da se miješa u unutrašnja pitanja BiH, hvala vam ali nemojte nam pomagati, vaše namjere su do sada samo odmagale.

Ovo je vrijeme kada će BiH ili postati normalna država ili neće opstati, sa ljudima koji ruše zemlju nema pregovora, oni se moraju rušiti”, napisao je Mijatović na svom Facebook profilu.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku