hamburger-icon

Kliker.info

Vjerovali ili ne : Za Maka Dizdara iz budžeta FBiH 0 KM!

Vjerovali ili ne : Za Maka Dizdara iz budžeta FBiH 0 KM!

Novembar 17
06:57 2017

Na konkursu Ministarstva kulture i sporta FBiH za kulturu od federalnog značaja, projekt “Mak Dizdar: Prvih stotinu godina” dobio je 0 (riječima: nula) konvertibilnih maraka, potvrđeno je danas iz Fondacije “Mak Didzar” koju vodi njegov unuk Gorčin Dizdar, prenosi bh. informativni servis INS.

“Ovim povodom Ministarstvu je upućena žalba. Jasno nam je da u Federaciji BiH ima puno značajnijih projekata u oblasti kulture, poput, na primjer, mostarske “Fashion arene”, navodno “vodećeg modnog događaja u BiH”, kojem je dodijeljeno 18 hiljada KM, ali se, ipak, nadamo da je u pitanju neka administrativna greška koja će biti ispravljena. Drugovi i drugarice, prijatelji i prijateljice: šta nam je činiti? Kojim sredstvima se boriti protiv ovakve nepravde?”, naveo je na svome profilu na društvenim mrežama unuk slavnog pjesnika, ujedno predsjednik Upravnog odbora Fondacije “Mak Dizdar”.

Riječ je, nesumnjivo, o još jednoj velikoj nepravdi prema liku i djelu najvećeg bh. pjesnika, i to u godini kada se obilježava 100 godina rođenja Maka Dizdara.

(Kliker.info-INS)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *