hamburger-icon

Kliker.info

Visoki predstavnik Christian Schmidt: 9. januar 2024. se u tom okviru i na taj način neće dogoditi (Video)

Visoki predstavnik Christian Schmidt: 9. januar 2024. se u tom okviru i na taj način neće dogoditi (Video)

17 Januara
03:25 2023

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt dao je intervju za Oslobođenje i O kanal. Osudio je napad na Ilidži na roditelje i djecu iz Beograda, ali i napade i prijetnje koje je naša medijska kuća dobila nakon intervjua s režiserom Borisom Malagurskim. Ističe da je novinarski zadatak upravo da kažu, pitaju i govore, pa i neprijatne stvari. Osvrnuo se, između ostalog i na obilježavanje neustavnog Dana RS 9. januara.

Visoki predstavnik govori o napadu na Ilidži, zabrinjavajućoj retorici, slobodi medija i budućoj vlasti.

– Ja polazim od pretpostavke da će Tužilaštvo provjeriti i pregledati govore. Rekao sam da tamo ništa nemaju tražiti službenici iz državne službe i zbog toga polazim od pretpostavke da će se brižljivo analizirati i provjeriti sve šta se tamo dešavalo. Sada se moramo odmaći od 9. januara 2023. i gledati u budućnost. Treba reći da se 9. januar 2024. u tom okviru i na taj način neće dogoditi. Dakle, mogu se slaviti i državni i praznici entiteta, ali to se može raditi na drugi način i nikome zbog toga neće pasti kruna s glave. I mislim isto tako da 2023. nijedan građanin, bilo da živi u Republici Srpskoj, Federaciji ili Distriktu Brčko, nije zainteresovan da se neko ko vodi agresorski rat posmatra blagonaklono, rekao je, između ostalog Christian Schmidt.

Sa Visokim predstavnikom Christianom Schmidtom razgovarala je glavna i odgovorna urednica Oslobođenja Vildana Selimbegović.

(Oslobođenje)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Manipulacija
    Manipulacija 17 Januara, 11:38

    Lazove

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku