hamburger-icon

Kliker.info

Vijest koja će mnoge obradovati: Dr. Neira Bašić-Hamzić je ozdravila!

Vijest koja će mnoge obradovati: Dr. Neira Bašić-Hamzić je ozdravila!

28 Aprila
06:20 2020

Dr. Neira Bašić-Hamzić, specijalizantkinja iz psihijatrije, o kojoj smo pisali prije dvije sedmice kao o ljekarki zaraženoj koronavirusom, ozdravila je. Danas je, nakon brojnih pretraga, dobila i zvaničnu potvrdu epidemiologa o tome.

Dr. Neira je sretna, koliko zbog sebe, toliko i zbog porodice.

-Svi smo negativni na koronavirus, njen glas iz slušalice je zvučao vedro.

Kako i ne bi.

Najdraže joj je, kaže nam, što opet može zagrliti svoju djecu.

Jer, njena kćerka, kojoj je šest godina, mogla je i nekako shvatiti da ne smije ulaziti mami u sobu, nego joj samo izdalaka, iz hodnika, mahnuti i slati poljupce, ali 16-mjesečni dječačić ju je samo s nevjericom gledao.

-Teško mi je bilo gledati njegove ruke kako se, na vratima, u muževljevom naručju pružaju prema meni. Srećom, suprug je imao snage za nas oboje, izdržali smo, govori nam dr. Neira, koja bi 30. aprila trebalo da opet ide na posao.

Vraća se u H tim, u Dom zdravlja u Vrazovoj, u primarnu zdravstvenu zaštitu, gdje je bila i prije nego što je zaražena.

Podsjećamo na to da dr. Bašić-Hamzić kao specijalizantkinja ne pripada Domu zdravlja, ali nakon što je proglašena pandemija, nije se dvoumila. Iako je, prema zakonu, imala pravo kao majka dvoje male djece da ide na bolovanje, ona je svojim izborom upala ‘u vatru’.

Objasnila je da je to njoj nešto najnormalnije. Uostalom, uradila je isto ono što i njen otac, prim. dr. Hajro Bašić, poznati internista, koji je sve vrijeme protekloga rata bio doktor na terenu, u sanitetu, u Državnoj bolnici. A četvero male djece je bilo uz majku.

Dr. Neira Bašić-Hamzić još ne zna gdje je zaražena. Zna samo to da je 18,19 uposlenika Doma zdravlja bilo u samoizolaciji.

Prošli put nam je pričala o tome da su išli po kućama uzimati briseve, mjeriti temperature, vršili su transport zaraženih, a uzimali su i brisove mrtvacima.

Ne sumnjamo da će vijest o ovom ozdravljenju obradovati mnoge, pa i prim. dr. Dragana Stevanovića, na čijem Fb profilu smo i vidjeli njegove želje za što brže ozdravljenju mlade kolegice.

Eto, doktore, želje su Vam se ispunile! Dr. Neira opet oblači svoj bijeli mantil.

Edina Kamenica (Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku