hamburger-icon

Kliker.info

Veliki požar progutao čuvenu pijacu ‘Arizonu ‘ : Vatrena stihija u samo nekoliko sati uništila stotine štandova i dućana, šteta se mjeri u milionima eura

Veliki požar progutao čuvenu pijacu ‘Arizonu ‘ : Vatrena stihija u samo nekoliko sati uništila stotine štandova i dućana, šteta se mjeri u milionima eura

April 14
15:56 2019

Velika pijaca a poznata pod nazivom Arizona podignuta u Bosni i Hercegovini na međuentitetskoj crti razdvajanja na području općine Gradačac u cijelosti je izgorjela u velikom požaru koji je izbio u nedjelju u ranim jutarnjim satima, potvrdili su iz lokalne policije.

Kako javlja Jutarnji list slično kao i 2016. godine kada je tržnica već jednom bila uništena u požaru pa potom obnovljena, vatrena stihija je u svega nekoliko sati progutala stotine štandova i dućana u kojima se prodavala različita roba, od prehrambenih proizvoda do bijele tehnike.

Prvu informaciju o požaru gasitelji su dobili oko 3 sata ujutro, a odmah su na teren poslane sve raspoložive ekipe iz Gradačca, Tuzle i drugih obližnjih mjesta.

Gradačački glas s objavio je na Facebooku da je izgorjelo 90 posto površine tržnice. Šteta se procjenjuje na više desetaka milijuna konvertibilnih maraka.G

Širenje požara zaustavli su nešto prije 7 sati, no i nakon toga su morali nastaviti raščišćavati ruševine kako bi ugasili sva žarišta vatre.

Stručni timovi poslani su na teren kao bi utrdili uzroke požara i procijenili štetu no već sada je izvjesno kako je riječ o milionima eura.

Pijaca Arizona nastala je neposredno nakon okončanja rata u BiH u sektoru koji su kontrolisale američke jedinice iz sastava tadašnjeg IFOR-a (Snage za provedbu mira).

Uspostavjena je kao prvi korak koji je trebao otvoriti komunikaciju među ljudima s dvije strane nekadašnje linije razdvajanja i kroz trgovinu potaknuti integraciju cijele zemlje odnodno uklanjanje prepreka na granicama između Federacije i Republike Srpske.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *