hamburger-icon

Kliker.info

Veliki interes za seriju Sulejman Veličanstveni u BiH

Veliki interes za seriju Sulejman Veličanstveni u BiH

08 Maja
12:08 2012

U jesenjoj shemi sarajevske televizije OBN počet će s prikazivanjem turska hit serija «Sulejman Veličanstveni».To je za Agenciju Anadolija potvrdila glasnogovornica OBN-a Lejla Huntić, precizirajući da već sada u Bosni i Hercegovini postoji ogroman interes za ovu telenovelu.

"Imamo stalne pozive gledatelja. Pitaju kada će serija startati na našoj televiziji. Također, mediji u BiH se mnogo raspituju o ovom projektu. Gotovo svaki dan dajemo informacije novinarima o seriji. Vjerujemo da će serija imati veliku gledanost i da će uistinu biti veliki hit na ovim prostorima" izjavila je Huntić za Agenciju Anadolija.

Televizija OBN otkupila je prava za emitiranje najskuplje turske serije svih vremena. Njenu popularnost potvrđuje činjenica da se trenutnu prikazuje u 61 zemlji svijeta.Sarajevski «Dnevni avaz» nedavno je objavio informaciju da je OBN za otkup prava platio iznos veći od 100.000 eura, no na spomenutoj televiziji to nisu htjeli ni potvrditi, niti demantirati.Serija se u Srbiji emitira na Prvoj TV. U toj zemlji je izazvala dosta kontroverzi zbog percepcije ličnosti Sulejmana Veličanstvenog, jer je on 1521. godine uspio da usvoji i Beograd.

U seriji «Sulejman Veličanstveni» okupljena je vrhunska glumačka ekipa, koju predvodi Halit Ergenču (Halit Ergenç), na ovim prostorima poznat iz serije «Hiljadu i jedna noć».Sulejman I Veličanstveni (Kanuni ili Zakonodavac) postao je sultan 1520. godine. Pod njegovim vodstvom Osmansko carstvo je doseglo svoj vrhunac. Bio je poznat kao dobar i pravedan vladar. Donio je mnoštvo novih zakona i izgradio mnogo mostova, džamija, biblioteka i drugih korisnih objekata.U Bosni i Hercegovini su njegove zaostavštine, između ostalih, mostarski Stari most i Karađozbegova džamija, Aladža džamija u Foči, Bajrakli džamija u Beogradu i mnogi drugi. (Kliker.info-Anadolija)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku