hamburger-icon

Kliker.info

Uspostavljena Koalicija SDA-HDZ-SNSD: Krišto predsjedavajuća, Zvizdić i Radmanović zamjenici

Uspostavljena Koalicija SDA-HDZ-SNSD: Krišto predsjedavajuća, Zvizdić i Radmanović zamjenici

Decembar 06
17:39 2018

Zastupnici u Zastupničkom  domu Parlamentarne skupštine BiH  danas su, na konstituirajućoj sjednici, izabrali Borjanu Krišto (HDZBiH) za predsjedavajuću Zastupničkog doma.

Za prvog zamjenika predsjedavajuće je izabran  Denis Zvizdić (SDA), a za drugog zamjenika predsjedavajuće Nebojša Radmanović (SNSD).

S obzirom na to da predsjedavajući ne može biti iz istog reda kao predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjedavajući Vijeća ministara BiH za predsjedavajućeg Zastupničkog doma PSBiH biran je zastupnik iz reda hrvatskog naroda.

HDZ je za predsjedavajuću predložio Borjanu Krišto, SDA je za prvog zamjenika predložila Denisa Zvizdića, SNSD je za drugog zamjenika predložio Nebojšu Radmanovića dok je SDP za prvog zamjenika predsjedavajućeg Zastupničkog doma PSBiH predložio Nermina Nikšića.

Za izbor Borjane Krišto na mjesto predsjedavajuće glasalo je 26 zastupnika, protiv je bilo osam, dok je sedam zastupnika bilo suzdržano. Zastupnici su sa 23 glasa za, 17 protiv i dva suzdržana izabrali Denisa Zvizdića za prvog zamjenika predsjedavajuće, dok je Nebojša Radmanović izabran za drugog zamjenika predsjedavajuće sa 24 glasa za, 13 protiv i tri suzdržana.

Zastupnik SDP-a Nermin Nikšić dobio je 17 glasova za, 16 parlamentaraca je bilo protiv njegov izbora, dok je devet bilo suzdržano. U drugom krugu Nikšić je dobio 15 glasova za, 21 protiv i četiri sudržana.

Zastupnici su izabrali i članove Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH. U tu komisiju su izabrani: Aida  Baručija (Nezavisni blok), Mirsad Kukić (PDA), Jasmin Emrić (A-SDA), Nenad Nešić (DNS), Jakov Galić (SP). Izabrani su i Halid Genjac (SDA), Predrag Kožul (HDZ BiH-HNS), Saša Magazinović (SDP BiH), Dženan Đonlagić (DF), Edita Đapo (SBB BiH), Predrag Kojović (Naša stranka), Staša Košarac (SNSD), Dragan Mektić (SDS) i Branislav Borenović (PDP)

Nakon izbora ove komisije okončana je konstituirajuća sjednica Zastupničkog doma.

Podijeli

2 komentara

 1. Acd
  Acd Decembar 07, 08:04

  Bez komentara

  Odgovori
 2. puka 59 - INŠALAH
  puka 59 - INŠALAH Decembar 09, 16:34

  VETERANI 317 SBBR GRADA HEROJA SE PRIBOJAVAJU JEDNOUMLJA IZ GACKA .APSURD SADA ŠEF IZVRŠNE I ZAKONODAVNE VLASTI VOŠTANI ?.POZDRAV DOMOVINI TE SRETNI NAM DOLAZEĆI BLAGDANI .

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *