hamburger-icon

Kliker.info

UEFA najavila sankcije : Zvezda, Partizan i Zenit će biti kažnjeni zbog podrške Ratku Mladiću

UEFA najavila sankcije : Zvezda, Partizan i Zenit će biti kažnjeni zbog podrške Ratku Mladiću

Novembar 25
02:58 2017

Evropska nogometna asocijacija najavila je kako će kazniti klubove čiji navijači budu slavili ratne zločince, pa ruskom Zenitu iz Sankt Peterburga i beogradskim klubovima Partizanu i Crvenoj zvezdi prijeti kazna.

Osuđeni za ratne zločine Ratko Mladić, koji je na sudu u Hagu prvostepeno osuđen na doživotni zatvor, na odigranim utakmicama Lige Evrope u četvrtak dobio je podršku srbijanskih i ruskih navijača.

Navijači Zenita su za vrijeme utakmice u Sankt Peterburgu protiv skopskog Vardara izvjesili transparent s natpisom “Ratko Mladić – srpski heroj”, zbog čega ruskom klubu prijeti kazna.

U Beogradu je Partizan ugostio Young Boyse (Švicarska), a navijači beogradskog kluba su podigli transparent s porukom “Nek je tvojoj majci hvala”.

Oglasili su se i navijači Crvene zvezde, koja je gostovala u Bjelorusiji.

‘Najgnusniji zločini poznati čovječanstvu’

Za vrijeme utakmice protiv BATE-a u Borisovu navijači “Crveno-belih” su razvukli transparent s porukom “1000 doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi”.

Raspravno vijeće Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju u Hagu proglasilo je Mladića krivim za genocid počinjen u Srebrenici, za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini te ga osudilo na doživotnu kaznu zatvora, poručivši da je bivši komandant vojske bosanskih Srba kriv za zločine koji su “među najgnusnijima poznatima čovječanstvu”.

“Zločini koji su počinjeni pripadaju najgnusnijima poznatima čovječanstvu i uključuju genocid i istrebljenje kao zločin protiv čovječnosti”, poručio je predsjedavajući sudija Alphons Orie izričući Mladiću kaznu doživotnog zatvora.

“Djela optuženog bila su toliko presudna za počinjenje zločina da bez njih zločini ne bi bili takvi kakvi jesu”, poručio je Orie.

(Kliker.info-AJB)

Podijeli

3 komentara

 1. Crni
  Crni Novembar 25, 03:11

  Kazniti drasticno svi koji velicaju ratne zlocince isti su kao oni

  Odgovori
 2. Patriota
  Patriota Novembar 25, 05:12

  Sve one koji podrzavaju zlocinca, treba smjestiti u jedan od logora koji su koristeni za zlocine nad neduznim ljudima, pa na njima raditi sve ono sto je Mladic i ostali radio, nad nesrbima.Kakva pojedinacna odgovornost.

  Odgovori
 3. INSAN
  INSAN Novembar 25, 09:25

  Osuda je Komadantu i vojsci “republike srpske” a ne privatna kazna Mladiću.

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *