hamburger-icon

Kliker.info

U vihoru rata i politike : Trump odobrio sankcije Turskoj,Erdogan poručuje da nema zaustavljanja

U vihoru rata i politike : Trump odobrio sankcije Turskoj,Erdogan poručuje da nema zaustavljanja

12 Oktobra
02:41 2019

Američki predsjednik Donald Trump je odobrio, iako ih za sada nije aktivirao, “vrlo oštre sankcije” Turskoj koja je na sjeveru Sirije pokrenula sveobuhvatnu ofenzivu protiv Kurda, izjavio je u petak američki ministar financija Steven Mnuchin dok UN javlja da je oko 100.000 ljudi raseljeno u tri dana ofenzive.

“Trump namjerava potpisati ukaz kako bi Tursku odgovorio od nastavka vojne ofenzive na sjeveroistoku Sirije”, objasnio je Mnuchin.

“Radi se o vrlo oštrim sankcijama. Nadamo se da ih nećemo morati upotrijebiti, ali ako bude potrebno mi možemo neutralizirati gospodarstvo Turske”, poručio je ministar.

I američki ministar obrane Mark Esper je potvrdio da se Washington “snažno protivi” turskoj vojnoj invaziji na Siriju, ali da neće svoje vojnike uputiti na teren kako bi se našli usred “dugovječnog sukoba” između Ankare i Kurda.

“Želim biti jasan, mi ne napuštamo kurdske partnerske snage”, istaknuo je Esper, dodajući da će američke snage ostati uz Kurde u dijelovima Sirije. Priznao je da je Turska stavila SAD u “težak položaj”. Također je kazao da je Turska upozorena na “štetu koju nanosi bilateralnim odnosima” sa SAD-om.

Turski predsjednik Tayyup Erdogan je u međuvremenu poručio da njegova zemlja neće zaustaviti vojnu operaciju protiv snaga sirijskih Kurda (YPG), bez obzira što netko o tome misli ili kaže.

“Nećemo se zaustaviti, nećemo obustaviti korake koje smo poduzeli protiv YPG-a bez obzira što netko o tome kaže. Primamo prijetnje i s lijeva i desna da zaustavimo napredovanje”, kazao je Erdogan.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku