hamburger-icon

Kliker.info

“U sjenci bijelog magarca” : Filmska fondacija Sardinije podržala snimanje filma Šemsudina Gegića

“U sjenci bijelog magarca” : Filmska fondacija Sardinije podržala snimanje filma Šemsudina Gegića

25 Januara
01:42 2018

Filmska komisija Fondacije Sardinija (Italija) Pismom namjere kojeg potpisuje generalna direktorica Maria Nevina Satta podržala je snimanje filma pod radnim naslovom “U sjenci bijelog magarca” scenaristice Emine Gegić u režiji Šemsudina Gegića.

– Film se bavi izmaštanom temom novog Svijeta kojeg su posljedično stvorili ovovremeni ratovi što se vode u postojećem Svijetu različitih rasa, vjera, nacionalnosti i boja kože. Nevidljiva djeca, kao plod ratnih silovanja žena, postaju vidljiva i formiraju svoj novi Svijet u kojemu vlada harmonija. Scenario je prepoznat kao izvrstan predložak filmu i kao takav je i podržan, a nastao je pod motom “da su na svjetlosti i sjenke vrlo rijetkih bijelih magaraca sa otoka Asinara pored Sardinije u stvari – crne” – rekao je za Fenu Gegić, podsjetivši da je film i metafora i stvarnost i pogled na crno-bijele strane života.

Gegić navodi da će u filmu glavne uloge imati poznati glumci iz Italije i BiH s kojima je već sarađivao, a da će značajne uloge imati i glumci iz Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

– Ako se zatvori finansijska konstrukcija, snimanje scena koje su vezane za ljeto i bijele magarce bi moglo početi u oktobru ove godine na Sardiniji, a snimanje bi se nastavilo početkom naredne godine sa zime na proljeće u BiH – istaknuo je ovaj reditelj.

U realizaciji filma učestvovat će, između ostalih, i koproducent i glumac Daniele Monachella, mendžer za filmske lokacije Davide Beccu, scenaristica Emina Gegić, arhitekta i kompozitor Simone Soyai drugi. Koproducent iz BiH je Enes Cviko “Cinema City:Forum”.

Film će tako biti sniman u bh-talijanskoj koprodukciji, a ostaje otvoren prostor i za druge zainteresirane producente u regiji i Evropi.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku