hamburger-icon

Kliker.info

U NSBiH stigla nova ponuda : Meksiko nas zove u Čikago 31. maja(Video)

U NSBiH stigla nova ponuda : Meksiko nas zove u Čikago 31. maja(Video)

21 Januara
07:46 2012

Nakon Brazila i Irske, Nogometni savez Bosne i Hercegovine na putu je da izabranicima Safeta Sušića omogući još jednu kvalitetnu pripremnu utakmicu uoči početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu. Riječ je o selekciji Meksika, s kojim je naš nacionalni tim igrao i u februaru prošle godine. Ta provjera bila je našem protivniku više nego uspješna, i rezultatski i finansijski, s obzirom na to da je tribine stadiona u Atlanti ispunilo više od 20.000 navijača BiH pa su u NSBiH poslali ponudu za reprizu.

Istinski spektakl

Ponuđeni termin je 31. maj, samo pet dana nakon okršaja s Irskom u Dablinu. Iako su pregovori još u početnoj fazi, Sušić kaže da ga, u principu, ponuda veoma zanima. – To zavisi i od finansija i drugih uvjeta, ali ja sam zainteresiran. Bez obzira na poraz od 0:2, utakmica u Atlanti bila je istinski spektakl, toliko je naših navijača bilo na tribinama. I tada sam rekao da bih uvijek igrao takvu utakmicu, jer se u njima stvara selekcija igrača. Vidjet ćemo da li će se ostale stvari poklopiti – rekao nem je selektor Sušić.

Put iz Dablina

S obzirom na to da je termin neposredno nakon onoga u kojem ćemo igrati s Ircima, u slučaju dogovora, reprezentacija BiH putovala bi u Čikago direktno iz Dablina. Kada je riječ o Brazilu, s kojim, kao što je poznato, igramo 28. februara u Sent Galenu, Sušić još nije napravio plan, ali kaže da će okupljanje, vjerovatno, biti u nedjelju, 26. februara, u Sent Galenu, s tim što bi igrači koji igraju tog dana, mogli doći u ponedjeljak.

Još ćemo pričati o Alžiru

Ideja selektora Alžira Vahida Halilhodžića da naš tim u martu učestvuje na turniru u ovoj zemlji nije loša, ali Pape kaže da nije siguran da li bi se mogla provesti u djelo. – FIFA-in termin obuhvata jednu utakmicu, ali ne i turnir. Ako bismo išli u Alžir, ne znam da li bismo mogli okupiti ekipu, jer klubovi ne bi bili dužni pustiti igrače na tako dug period. Znači, morali bismo putovati s ekipom sastavljenom od igrača iz naše lige, a ne znam kako bi to Alžirci shvatili. Još ćemo razgovarati o tome – kaže Sušić.(Kliker.info-Dnevni avaz)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku