hamburger-icon

Kliker.info

Tuzlanski advokat Faruk Balijagić pušten na slobodu

Tuzlanski advokat Faruk Balijagić pušten na slobodu

31 Decembra
17:36 2015

balijagicNakon što je Vrhovni sud Federacije BiH usvojio žalbu odbrane i ukinuo Rješenje o određivanju pritvora Faruku Balijagiću, Kantonalni sud u Sarajevu je na danas održanom Vijeću, prilikom ponovnog odlučivanja – oslobodio Faruka Balijagića, prenosi RTV Slon.

Faruk Balijagić je odmah po dobijanju Rješenja Kantonalnog suda u Sarajevu o ukidanju mjere pritvora – pušten na slobodu.

Tuzlanski advokat Faruk Balijagić i njegov sin Ado uhapšeni su u septembru po nalogu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela podstrekavanje na krivično djelo ubistva, razbojništva i teška krivična djela protiv opšte sigurnosti ljudi i imovine, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Balijagićeva kancelarija u Tuzli zapaljena je 13. februara ove godine, nakon čega je uhapšen Adi Burda. Balijagić je nakon tog napada izjavio kako je meta napada zbog slučaja na kojem radi, a koji bi “trebao uzdrmati državu”.

(Kliker.info-NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku