hamburger-icon

Kliker.info

Tuzla na nogama : Ilija Jurišić se vratio kući (VIDEO)

Tuzla na nogama : Ilija Jurišić se vratio kući (VIDEO)

11 Oktobra
17:35 2010

Ilija Jurišić je u Tuzli, vijest koju Tuzlaci, kao i patrioti Bosne i Hercegovine čekaju od 11.maja 2007. godine kada je Ilija Jurišić uhapšen u Beogradu.

– 1249 dana i noći čekamo da svane ovaj dan, dan Ilijine slobode. Danas mi je Ilija rekao da je njegova pjesma Bosno moja i evo je. Dragi Ilija dobrodošao u svoju Bosnu, Bosnu o Hercegovinu, u svoju Tuzli. Strepili smo, borili se i čekali i dočekali da nam se obrati naš Ilija Jurišić, rekao je načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović na dočeku Ilije Jurišića, te mu prepustio mikrofon.

– Dragi moji Tuzlaci, draga moja Tuzlo, draga Bosno i Hercegovinu, kada vas vidim u ovolikom broju onda mi je drago što sam izdržao i fizički i psihički, zahvaljujući vašoj podršci. Osjećam se kao da sam danas ponovo rođen. Neka živi Tuzla, neka živi sloboda. Hvala vam, uzbuđeno je rekao Ilija Jurišić dok su okupljeni građani sknadirali "Ilija Ilija". Iliju Jurišića dočekali su predstavici Općine Tuzla, Općinskog vijeća Tuzla, Selim Bešlagić i mnogi građani uz pjesmu Bosno moja koju je izvodilo UKUD" Zvonko Cerić" Tuzla.  (Kliker.info-Tuzlarije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku