hamburger-icon

Kliker.info

Tuzla : Danijel Huko ubio djevojku Almu Mustafić, pa se objesio

Tuzla : Danijel Huko ubio djevojku Almu Mustafić, pa se objesio

07 Oktobra
02:51 2008

Dvadesetčetverogodišnji Danijel Huko jučer je u 11.30 sati nožem usmrtio svoju djevojku 19-godišnju Almu Mustafić, a potom se objesio na terasi iste zgrade u ulici Slavka Mičića na broju 22 u Tuzli.O motivima ubistva i samoubistva tužiteljica Dijana Milić, koja je obavila uviđaj, jučer nije htjela govoriti. Samo je zvanično potvrdila da je u stanu na četvrtom spratu zgrade pronađeno tijelo 19-godišnje djevojke, koja je na tijelu imala nekoliko ubodnih rana, te da je na terasi iste zgrade pronađen obješeni mladić.Ipak, od komšija saznajemo da su Danijel Huko i Alma Mustafić su bili u dugogodišnjoj ljubavnoj vezi. O tome svjedoči i napis na ulaznim vratima zgrade u ulici Slavka Mičića, na kojima je crnim sprejom ispisano "Huko Alma".Nezvanično saznajemo da je Alma Mustafić nedavno odlučila da prekine vezu s Danijelom Hukom, a kao mogući motiv ubistva i samoubistva spominje se ljubomora.- Viđala sam ih zajedno. Iz Alminog stana uvijek je dopirala muzika. Kada sam čula za tragediju potrčala sam kući, jer mi je kćerka bila sama u stanu. Saznala sam kako se Danijel objesio na terasi do mog stana – ispričala je jedna od komšinica.

Finansijski problemi

U zgradi u ulici Slavka Mičića, koja se nalazi u centru grada u neposrednoj blizini Osnovne škole "Centar", porodica Mustafić doselila je 1995. godina iz Srebrenice.Majka Raza, Alma i njena sestra u srebreničkom genocidu ostale su bez supruga i oca.Potraga za njegovim posmrtnim ostacima traje punih 13 godina. Inače, Raza Mustafić majka ubijene Alme uposlenica je MUP-a Tuzlanskog kantona.Kada je riječ o Danijelu Huki, on je posljednjih mjeseci živio kod nene u naselju Irac. Stan u kojem je odrastao u naselju Bulevar, porodica Huko je nedavno prodala. Saznajemo kako je Danijel Huko, potom zapao u finansijske probleme.

Šerif Huko umro zbog predoziranja

Brat Danijela Huke, 23 – godišnji Šerif podlegao je u maju prošle godine od posljedica predoziranja ispred Interne klinike UKC "Tuzla". Šerif Huko je bio registrovani ovisnik, a inspektori za narkotike provjeravali su u čijem je društvu bio u vrijeme kada se predozirao, kao i od koga je drogu nabavio. Nakon saznanja da je Huko preminuo, jedan od njegove braće (Aid ili Danijel) polupao je dio inventara na Kliničkom centru Tuzla. (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku