hamburger-icon

Kliker.info

Turski premijer Davutoglu : Avion oboren po mom naređenju

Turski premijer Davutoglu : Avion oboren po mom naređenju

26 Novembra
07:04 2015

Davutoglu77Turski premijer Ahmet Davutoglu rekao je pred članovima svoje partije AKP da je lično naredio obaranje aviona koji je navodno povrijedio turski vazdušni prostor.Kako prenose turski mediji, on je rekao da je iz kontrole leta deset puta poslato upozorenje za vremenski period od pet minuta.

“Uprkos upozorenjima, morali smo da uništimo taj avion. Turske oružane snage su izvele napad, po mom naređenju“, rekao je Davutoglu.   Prema njegovim rečima, takva odluka je donijeta u skladu sa pravima i dužnostima državnih zvaničnika prema državi.   Ipak, on je potom dodao da je Rusija prijatelj Turske i da zvanična Ankara ne želi prekid komunikacije sa Rusijom, ali i da Turska mora da štiti svoj vazdušni prostor.

Gotovo u isto vrijeme turski predsednik  Erdogan  je izjavio da tursko vazduhoplovstvo nije znalo da je avion ruski kada je oboren.Osim toga, Erdogan navodi da Turska ne želi sukob sa Rusijom zbog oborenog aviona.

“Nemamo namjeru da izazovemo eskalaciju tenzija oko ovog incidenta. Mi samo branimo našu bezbjednost i pravo naše braće”, rekao je Erdogan u Istanbulu, a prenijela agencija AFP.

On je ipak dodao kako niko ne može da očekuje od Turske da šuti kad su povrijeđene njene granice.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku