hamburger-icon

Kliker.info

Turski list Yurt otkriva: Pobunjenici su gađali Tursku – granatama koje koristi samo NATO

Turski list Yurt otkriva: Pobunjenici su gađali Tursku – granatama koje koristi samo NATO

06 Oktobra
16:12 2012

Turski list Yurt objavio je informaciju kako su granate koje su ove srijede pale na turski grad Akçakale, i pritom ubile 5 civila, ispalili pobunjenici te kako se radi o granatama koje koristi NATO savez, a ne sirijska vojska. Nadalje, list na temelju izvora ističe kako su iste granate date pobunjenicima od strane Turske, konkretno na naslovnici se ističe vladajuća Erdoganova stranka AKP – "Akçakale gađan raketama koje je dao AKP". Iz ovih informacija proizlazi zaključak kako je turski premijer Erdogan zbog svoje politike direktno suodgovoran za smrt civila u gradu Akçakale.
Urednik turskog dnevnog lista Yurt, Merdan YanardagTekst potpisuje urednik lista Yurt, Merdan Yanardag, te navodi kako su informacije stigle od strane provjerenih izvora.

Također ističe kako su tzv. "Slobodna Sirijska Vojska" dobili granate od Turske te kako Erdogan direktno provodi planove po naputku SAD-a. "Ove informacije potvrđuju kako je Erdoganova vlada i kriva politika odgovorna za granatiranje grada i smrt 5 turskih državljana", ističe se u tekstu. Također se ističe da je potvrđeno kako meci i granate koje koriste pobunjenici, dolaze iz NATO-ovih skladišta. Mnoge zapljene municije od strane sirijske vojske u Aleppu također potvrđuju kako pobunjenici koriste NATO-ovo naoružanje. Nije tajna kako Turska naoružava pobunjenike unutar svojeg teritorija. Izvještaj Reuters-a krajem srpnja ove godine također je potvrdio kako je uspostavljena posebna vojna baza u blizini američke vojne baze u Turskoj gdje se treniraju i naoružavaju pobunjenici (vidi: Turska na svom teritoriju otvorila bazu zajedno s Katarom i Saudijskom Arabijom za treniranje sirijskih pobunjenika). Ukoliko je informacija koju prenosi list Yurt točna, Erdogan bi se mogao naći u velikim problemima.Turski list nije jedini koji je do sada potvrdio ove informacije, utjecajni njemački kanal ZDF u svojoj reportaži navodi kako su pobunjenici gađali turski teritorij. Štoviše, njemački kanal u nekoliko izvještaja ističe kako iza provokativnih napada stoje pobunjenici.(Kliker.info-Advance)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku