hamburger-icon

Kliker.info

Turska Komunistička Partija krivi Erdogana za rušenje aviona u Siriji

Turska Komunistička Partija krivi Erdogana za rušenje aviona u Siriji

26 Juna
06:04 2012

Turska Komunistička Partija drži kako je turski premijer Recep Tayyip Erdogan direktno odgovoran za incident u kojem je turski vojni zrakoplov srušen od strane sirijske protuzračne obrane nakon što je zrakoplov ušao u sirijski zračni prostori. TKP zbog incidenta također poziva na ostavku cijele turske vlade.Centralni Komitet Partije održao je danas konferenciju za novinare na kojoj je istaknuto: "Ovo ponašanje je prljava igra koju provodi turska vlada uz podršku SAD-a i Izraela. Ovo također nije prvi provokativni potez od strane turske vlade."

Prenosimo vam cijeli tekst službenog proglasa:
Pozivamo Erdogana da odmah podnese ostavku !
Rušenje turskog vojnog zrakoplova u sirijskom zračnom prostoru pokazuje prave dimenzije krvave i prljave igre koju igra AKP vlada (op.a. AKP je vladajuća turska stranka: Adalet ve Kalkınma Partisi – "Stranka za Pravdu i Razvoj") pod pokroviteljstvom SAD-a i Izraela. Ovo nije prva provokacija AKP-a protiv Sirije. Naoružani banditi prolaze obuku na turskom teritoriju, dok im oružje dostavljaju agenti CIA-e i turski autoriteti. Činjenica je kako je vojni zrakoplov letio iznad druge države i prikupljao informacije za SAD i Izrael, to nema nikakve veze s diskursom o "nacionalnom jedinstvu".Vlada AKP-a je kriva i ovaj kriminal se ne može sakriti pozivanjem na rat i optužbama protiv Sirije. Na kojim to osnovama uopće mogu kriviti Siriju? Da li će sada reći "pripremali smo krvavu zavjeru protiv vaše zemlje, a vi ste se usudili braniti svoj teritorij"?

Pravda, pravo i istinitost su humane vrline kojima se ova vlast ne može ni približiti. Kršenje ovih vrijednosti i međunarodnih prava dovoljni su da se ovu vladu drži direktno odgovornom. Moraju platiti cijenu zbog ove provokacije. Erdogan mora dati ostavku.Republikanska Stranka CHP, koja tvrdi kako je glavna stranka opozicije, čak okrivljuje vladu da nisu još poduzeli dovoljno, ističu "ako je domovina u pitanju, svi ćemo se udružiti". Bilo bi im bolje da šute jer moraju znati – operacija provedena uz pomoć SAD-a i Izraela je veleizdaja. Ovim putem Komunistička Partija Turske poziva sve ljude da unište planove ove vlade, da utišaju ratne trube i da se ne osvrću na lešinare koji danas govore kako "Siriji treba održati lekciju".

Komunistička Partija Turske
Centralni Komitet"

(Kliker.info-Advance)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku