hamburger-icon

Kliker.info

Turci desetkovani: Golman će igrati u napadu?

Turci desetkovani: Golman će igrati u napadu?

23 Juna
20:01 2008

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je danas da nema nikakvih smetnji da rezervni golman reprezentacije Turske zauzme mjesto u napadu, ukoliko selektor Fatih Terim tako odluči. 

Zbog četvorice suspendovanih i više povrijeđenih igrača, Terim za polufinalnu utakmicu protiv Njemačke ima na raspolaganju samo 12 fudbalera i dvojicu golmana. On je zbog toga jučer nagovijestio da će možda trećeg golmana Tolgana Zengina prijaviti kao napadača. 

"Još nisam donio konačnu odluku, ali mislim da bi Zengin, ukoliko bude neophodno, mogao da uđe kao rezerva na mjesto posljednjeg čovjeka u odbrani, ili što je vjerovatnije, na poziciju isturenog napadača", rekao je Terim. 

UEFA je jučer saopštila da Terim neće moći da pozove nove igrače, jer to nije u skladu sa pravilnikom turnira. 

"Svi prijavljeni fudbaleri mogu da igraju na bilo kojem mjestu u timu. Uostalom, upravo je u reprezentaciji Turske napadač Tunčaj Sanli stao na gol poslije isključenja Volkana Demirela na utakmici protiv Češke. Sada uloge mogu da budu zamijenjene. To je u skladu sa pravilima", rekao je predstavnik za štampu UEFA Vilijam Galjard. 

Zbog crvenih i žutih kartona Terim za utakmicu protiv Njemačke neće moći da računa na Sanlija, Arda Turana, Demiela i Emrea Ašika, a zbog povreda će iz ekipe izostati Emre Gungor, Nihat Kaveči, Servet Četin, Emre Belozoglu, Tumer Metin i Ajhan Akman. 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku