hamburger-icon

Kliker.info

Tuča navijača u centru Sarajevaq : Slovenci isprovocirali sukob povicima “Nož, žica, Srebrenica!” (VIDEO)

Tuča navijača u centru Sarajevaq : Slovenci isprovocirali sukob povicima “Nož, žica, Srebrenica!” (VIDEO)

24 Jula
14:20 2012

Navijači fudbalskih klubova Željezničar i Maribor sukobili su danas oko 11:30 u centru Sarajeva. Prema informacijama koje smo dobili od očevidaca, sukob je započeo u jednoj ljetnoj bašti u Štrosmajerovoj ulici, gdje su sjedili navijači Maribora. Navodno, nakon što je pored njih prošla manja grupa navijača FK Željezničar došlo je do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba.Sapleli navijača Želje pa ga tukli čim su stigli
"Gledao sam sa prozora, kada su njihovi navijači – Viole nasrnuli su na jednog ili dvojicu mladića, navijača Želje. Jedan od njih počeo je bježati prema švedskoj ambasadi, a neko od Slovenaca ga je sapleo i momak je pao. Potom su ga počeli udarati čim su stigli, kaišima, palicama, nogama. Mladić je pun masnica.Čim sam to vidio sišao sam na ulicu. Naša policija je tek kasnije stigla kada smo ih mi zaganjali. Policija je nas počela da privodi, a oni su prvi započeli. Napravili su haos u centru grada. Pogledaj kako je sve isprevrtano", ispričao je jedan Sarajlija ne želeći se predstaviti. Nakon tuče ispred ljetne bašte u Štrosmajerovoj, 30-ak Viola počeli su se povlačiti pred sve većom grupom Sarajlija koja je navijače iz Slovenije potisnula u jednu uličicu pored Katedrale. Cijelo vrijeme sukoba s obje strane letjele su pepeljare, stolice, a bačena je i jedna baklja, tako da je prava sreća da niko od učesnika tuče nije teže povrijeđen.
Kiša pepeljara
Ubrzo je policija nekako uspostavila red postavivši se između grupe Sarajlija koja je Slovence zasula kišom pepeljara, i drugih predmeta, zbog čega su se Slovenci morali sakriti iza zida zgrade. Navijači Maribora su potom prebačeni do Staklenog grada, gdje ih je opkolila policija. Međutim, jedan od gnjevnih Sarajlija sa kaišem u rukama pokušao je utrčati u pasaž i napasti Slovence, ali ga je policija spriječila. Ubrzo je stigla interventna jedinica MUP-a KS, blokirala dio ulice Mula Mustafe Bašeskije te su navijače iz Slovenije evakuisali i tako spasili od razjarenih Sarajlija koji su se okupili oko pasaža. Ovako žestoka reakcija Sarajlija uslijedila je vjerovatni i zato jer su navijači Maribora, prema riječima očevidaca, tokom sukoba, navodno uzvikivali: "Nož žica Srebrenica"…Željezničar i Maribor večeras u Sarajevu igraju uzvratnu utkamicu drugog pretkola Lige prvaka. U prvoj utakmici Maribor je bio bolji i pobijedio Željezničar rezultatom 4:1. (Kliker.info-Oslobođenje)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku