hamburger-icon

Kliker.info

Trumpova poruka na Twitteru : “Spremi se Rusijo, rakete stižu!”

Trumpova poruka na Twitteru : “Spremi se Rusijo, rakete stižu!”

April 11
16:00 2018
Čini se kako od bilo kakvog diplomatskog izražavanja u samom vrhu američke vlasti više nije ostalo gotovo ništa – naime, američki predsjednik Donald Trump upravo je objavio poruku s ovim sadržajem:
“Rusija poručuje kako će srušiti naše rakete ispaljene prema Siriji. Spremi se Rusijo, jer rakete stižu, lijepe, nove i ‘pametne’! Niste smjeli biti partner sa životinjom koja otrovnim plinom ubija vlastiti narod i uživa u tome!”.
Sadržaj ove poruke teško je ne interpretirati kao direktnu prijetnju Rusiji, ili pak Trump cijelu situaciju doživljava kao igru u kojoj će se SAD i Rusija natjecati u tome koliko prvi mogu raketa ispaliti, a koliko ih drugi mogu srušiti.

Povod za ovaj komentar vjerojatno je izjava ruskog ambasadora u Libanonu koji je poručio kako će Rusija rušiti sve američke rakete koje budu ispaljene prema Siriji .

Moglo bi se reći kako je ovo ujedno i neslužbena potvrda Trumpove odluke – napad na Siriju će se desiti, a informacije ukazuju na to kako bi isti mogao biti poprilično velik. Pojedini izvori iz turske, neslužbeni dakako, tvrde  kako je SAD već definirao čak 22 lokacije na prostoru Sirije koje planiraju napasti uključujući i lokaciju blizu Tartusa gdje se nalazi ruska pomorska baza, javlja Advance.hr.

Hinma u isto vrijeme podsjeća  da svjetske agencije pišu da se američki razarač USS Donald Cook, opremljen s 50 krstarećih raketa ‘Tomahawk’, približio na oko 100 kilometara od Tartusa u Siriji, a tamo se nalazi pomorska baza Rusije.Osim razarača, put Sirije poslan je i nosač aviona ‘Harry S. Truman’, zajedno s grupom brodova koja ga prati. Nosač aviona će otploviti zajedno sa sedam napadačkih brodova i na njima će biti 6.500 mornara. Putovat će uz njemačku fregatu FGS Hessen tijekom prvog dijela putovanja.

S druge strane, vojni analitičari tvrde kako se u Sredozemnom moru već nalazi grupa borbenih brodova Rusije, uključujući i dizel-podmornice naoružane raketama ‘Kalibar’. U bazi Hmejmim Rusija ima lovce i bombardere, uključujući i par najnovijih aviona Su-57, a tu su i ‘Bastioni’, raketni kompleksi s visoko preciznim protubrodskim raketama ‘Jahont’ i ‘Oniks…

(Kliker.info)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *