hamburger-icon

Kliker.info

Trump objavio kandidaturu za drugi predsjednički mandat : “Demokrati su radikalna ljevičarska mafija koja bi u SAD donijela socijalizam” (Video)

Trump objavio kandidaturu za drugi predsjednički mandat : “Demokrati su radikalna ljevičarska mafija koja bi u SAD donijela socijalizam” (Video)

Juni 19
07:10 2019

Američki  predsjednik Donald Trump u utorak navečer je u Orlandu, na Floridi zvanično objavio svoju kandidaturu za drugi mandat na izborima 2020., predstavivši se kao isti politički pobunjenik koji je ‘potresao’ washingtonski ‘establišment’ prije četiri godine i koji je sada žrtva pokušaja izgona od strane demokrata.

Hina javlja da je Trump  u punoj dvorani Amway Centera u Orlandu rekao da će se ponovno kandidirati na predsjedničkim izborima kao autsajder, “kao što je to učinio 2016.” 

U svom govoru koji je trajao oko sat i po ponovno se osvrnuo na teme predsjedničke kampanje od prije četiri godine kritizirajući medije, ilegalne migracije i tadašnjeg demokratskog oponenta Hillary Clinton.

“Zajedno smo prisilili pokvareni politički establišment da odstupi i vratili vladavinu od strane naroda i za narod. Dokle god držite ovaj tim na mjestu, na dobrom smo putu. Naša budućnost nikada nije izgledala svjetlija”, kazao je Trump, što je izazvalo oduševljenje prisutnih.

Ustvrdio je i da će njegovi demokratski oponenti radikalno promijeniti SAD jer će pokušati legalizirati ilegalne migrante koji dolaze preko južne granice, kako bi mogli pojačati demokratsku političku bazu.

Trump je rekao kako demokrati “žele uništiti našu zemlju kakvu poznajemo” te je poručio da se to “neće dogoditi”. “Vjerujemo da bi naša zemlja trebala biti utočište za građane koji poštuju zakone, a ne za kriminalne strance”, dodao je.

“Demokrati su radikalna ljevičarska mafija koja bi u SAD donijela socijalizam”

Svoje oponente nazvao je radikalnom ljevičarskom mafijom koja bi u SAD donijela socijalizam. 

Trump je svoju kandidaturu zvanično  objavio na 60. političkom skupu otkad je preuzeo dužnost u januaru  2017., a s njim je doputovala i prva dama Melania Trump.

“Večeras stojim pred vama kako bih službeno započeo utrku za drugi predsjednički mandat. Obećajem vam da vas nikada neću iznevjeriti”, rekao je.

Medije nazvao “fake news”

Tokom govora oštro je kritizirao medije, okarakteriziravši ih kao ‘fake news’, preuzeo je zasluge za snažno gospodarstvo, promovirao kontroverzni prijedlog militarizacije svemira, obećao zaštititi prava Amerikanaca na vlastito oružje te rekao da želi pokrenuti svemirsku misiju na Mars.

Između ostalog, proglasio se žrtvom. Osvrnuo se na istragu specijalno istražitelja Roberta Muellera o ruskom uplitanju u američke izbore 2016., u sklopu koje nije pronađeno dovoljno dokaza o konspiraciji između Trumpove predsjedničke kampanje i Rusije.

“Prošli smo najveći lov na vještice u političkoj povijesti. Sve je to bio ilegalni pokušaj poništenja rezultata izbora”, istaknuo je.

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *