hamburger-icon

Kliker.info

Trump nastavio da šokira : ‘Za terorističke napade 11. septembra odgovoran je George W. Bush’

Trump nastavio da šokira : ‘Za terorističke napade 11. septembra odgovoran je George W. Bush’

18 Oktobra
06:31 2015

Donald Trump speaks with the Chicago Tribune Editorial Board Monday, June 29, 2015 in Chicago. (Michael Tercha/Chicago Tribune/TNS via Getty Images)

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump (69) kazao je kako je bivši predsjednik SAD-a George W. Bush odgovoran za teroristički napad na Svjetski trgovački centar u New Yorku 11. septembra 2001.

S obzirom da se u Americi ne može naći mnogo javnih osoba koje će tako izravno prozivati sam vrh tadašnje administracije za napade koji su promijenili svijet, novinarka Bloomberga koja ga je intervjuirala ostala je u šoku nakon Trumpove konstatacije.

– Čekajte malo, ne možete kriviti Georgea Busha za napad – kazala je, no kontroverzni Trump se nije dao smesti.

– On je tada bio predsjednik, zar ne? WTC je pao tokom njegove vladavine – kazao je Trump koji je prethodno prozvao Bushevu vladavinu katastrofom, a odluku da pokrene invaziju Afganistana ‘užasnom greškom’.

Trumpov glavni protivnik i brat Georgea W. Busha Jeb Bush brzo je krenuo u odbranu svog brata.I Ari Fleischer, bivši glasnogovornik Bijele kuće, kazao je za CNN kako Trump zvuči kao teoretičar zavjera koji vjeruje kako iza napada 11. septembra stoji SAD.

Kampanju Donalda Trumpa i dosad su karakterizirale njegove kontroverzne izjave – no ipak još uvijek vodi, kažu ankete.U julu je za meksičke imigrante tvrdio kako u SAD donose drogu, kriminal i da su silovatelji.

– Neki su, pretpostavljam, dobri ljudi – kazao je Trump.

Kasnije istog mjeseca izjavio je da se republikanca Johna McCaina ne bi trebalo smatrati ratnim herojem jer je bio zarobljen.

– Preferiram ljude koji nisu bili zarobljeni – kazao je Trump.

McCain je proveo pet godina u zatvoru na sjeveru Vijetnama gdje je konstantno mučen, a od toga je dvije godine proveo u samici.Trump je pak izbjegao služenje u Vijetnamu, jer je od 1964. do 1968. bio student.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku