hamburger-icon

Kliker.info

Trump naredio istragu : Zbog straha od curenja informacija osoblje Bijele kuće komunicira putem aplikacije koja automatski briše poruke !?

Trump naredio istragu : Zbog straha od curenja informacija osoblje Bijele kuće komunicira putem aplikacije koja automatski briše poruke !?

Februar 16
07:53 2017

Osoblje Bijele kuće međusobno komunicira uz pomoć aplikacije koja briše poruke čim se one pročitaju, piše Independent.Ta je praksa navodno uvedena zbog bojazni od kontinuiranog dostavljanja informacija medijima od strane osoblja Bijele kuće.

Trumpova je vlada zbog curenja informacija sve više frustrirana, a nerijetko ju je curenje informacija i osramotilo.Aplikacija ‘Confide’ (‘Povjeriti se’) briše poruku u trenutku kada se ona otvori na drugom uređaju što znači da tim činom nestaje trag o poruci i njezinom sadržaju.

‘Komunicirajte digitalno s istom razinom privatnosti i sigurnosti kao što to činite kada razgovarate s nekim usmeno. Uz pomoć enkriptiranih poruka koje se samouništavaju, Confide osigurava da će vaše privatne poruke uistinu ostati privatne’, stoji na internetskoj stranici aplikacije.

Washington Post prenosi da nekoliko članova osoblja Bijele kuće komunicira putem aplikacije.

Tokom prvih mjesec dana mandata predsjednika Donalda Trumpa nekolicina ključnih informacija o izvršnim ukazima i medijskim sažecima došla je do medija. Izvori tih informacija često su anonimni ili neimenovani.Javnost i mediji su zbog curenja informacija Bijelu kuću okarakterizirali kao kaotičnu i neprofesionalnu.

U ponedjeljak je otkriveno da je predsjednik Trump naredio da se provede interna istraga kako bi se utvrdilo tko medijima šalje informacije.I sam je Trump nakon nebrojenih medijskih napisa o djelovanju sada bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost Michaela Flynna putem Twittera izrazio svoje nezadovoljstvo zbog curenja informacija u medije.

‘Prava je priča ovdje zašto iz Washingtona ilegalno curi toliko informacija? Hoće li curenje nastaviti kada budem pregovarao o Sjevernoj Koreji itd.?’, napisao je Trump.

(Kliker.nfo-Jutarnji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *