hamburger-icon

Kliker.info

Trump nakon zabrane opet na YouTubeu i Facebooku: “Vratio sam se!”

Trump nakon zabrane opet na YouTubeu i Facebooku: “Vratio sam se!”

18 Marta
05:16 2023

Bivši  američki predsjednik Donald Trump  vratio se na YouTube i Facebook, društvene mreže koje je koristio za politički uspon sve do zabrane 6. januara 2021. kada su njegovi sljedbenici napali Kapitol.

U postu na Facebook profilu i YouTube kanalu, pod naslovom “VRATIO SAM SE”, objavio je CNN-ov video u kojem je proglašen predsjednikom 2016. nakon pobjede nad Hillary Clinton. Video završava scenom u kojoj piše ‘Trump 2024’.

“Oprostite što ste čekali”, kaže Trump na snimci.

YouTube je vratio Trumpov kanal ranije danas, a Facebook i Instagram početkom godine. Profil na Twitteru obnovio mu je u novembru  2022. novi vlasnik platforme Elon Musk, no Trump još nije tvitao.

“Pažljivo pratimo rizik od izbijanja nasilja i istovremeno pružamo biračima priliku da čuju predizborne poruke glavnih kandidata”, objavio je YouTube obrazlažući odluku o vraćanju kanala.

YouTube je zabranio Trumpa 2021. zbog kršenja pravila platforme, odnosno poticanja na nasilje kada su njegovi pristaše upali na Kapitol u trenutku kada je parlament potvrđivao pobjedu Joea Bidena na izborima 2020.

Protivnici njegova povratka na društvene mreže ukazuju na Trumpove poruke na platformi Truth (Istina) koju je osnovao krajem 2021. i na kojoj ga prati pet miliona ljudi, kao dokaz da i dalje predstavlja rizik zbog kojeg je uklonjen s najvećih mreža.

(Kliker.info-Index)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku