hamburger-icon

Kliker.info

Trump na Molitvenom doručku u Washingtonu : Vjera ključna za američki život !

Trump na Molitvenom doručku u Washingtonu : Vjera ključna za američki život !

Februar 08
23:44 2018

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je da je vjera “od centralnog značaja za američki život i slobode” a da je Bog podario ljudima njihova prava. Govoreći na nacionalnom molitvenom doručku u Washingtonu  Trump je izjavio: “Naša prava nam nije podario čovjek, dao nam ih je naš tvorac. Bez obzira na sve, nijedna zemaljska sila ne može da oduzme ta prava.”

Trump je izjavio da je vjera bila pokretačka sila za neumorne napore protekle godine da se pronađu “pravda i mir” u borbi protiv militantne grupe Islamska država.

“Godinama, ISIS je brutalno mučio i ubijao hrišćane, Jevreje, vjerske manjine i bezbrojne muslimane”, rekao je Trump.

On je veličao nastojanja koalicije da porazi Islamsku državu tokom prošle godine, navodeći da je “oslobodila skoro sto procenata teritorije koju su donedavno držale te ubice u Iraku i širom Sirije.”

Ovo je drugo Trumpovo pojavljivanje na doručku, događaju za predstavnike svih vjeroispovesti koje organizuje fondacija “Fellowship”, američka hrišćanska vjerska grupa.

Svaki predsjednik od Dwight D. Eisenhowera , koji je služio u Bijeloj kući od 1953. do 1961. prisustvovao je doručku koji istorijski privlači najviše evanđeliste ali mu prisustvuju i hiljade gostiju iz svih dijelova svijeta.

Trump uživa vatrenu podršku  evanđelista koji su mu pomogli da dođe do pobjede na izborima 2016. Kršćanske  organizacije u SAD su pozdravile mnoge od predsjednikovih poteza, uključujući pokušaj da oslabi pravila koja regulišu političke aktivnosti izvjesnih vjerskih grupa, njegovo priznanje Jerusalima kao prijestonice Izraela i njegovo postavljanje konzervativnih sudija.

(Kliker.info-VoA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *