hamburger-icon

Kliker.info

Trka sa vremenom : Platformaši će pokušati odgoditi glasanje o Kukiću?

Trka sa vremenom : Platformaši će pokušati odgoditi glasanje o Kukiću?

16 Juna
06:28 2011

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH zakazana za sutra mogla bi biti odgođena kako bi platformaši u međuvremenu pokušali osigurati opću i entitetsku većinu za podršku mandataru Vijeća ministara BiH Slavi Kukiću.

Tvrdi stavovi                                 Hoće li tako biti i hoće li se poslanici sutra izjašnjavati o prijedlogu Predsjedništva BiH, bit će poznato tek nakon za danas zakazane sjednice Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH i Kolegija Doma.Sekretar Zajedničke službe Parlamenta BiH Aljoša Čampara jučer nam je kazao da sjednica još nije zvanično zakazana i da se još ne zna hoće li biti. No, ako i bude održana, nedostatak političkog dogovora neće promijeniti tvrde stavove SNSD-a i SDS-a, koji će glasati protiv imenovanja Kukića na poziciju predsjedavajućeg Vijeća ministara.To će dovesti do ponavljanja kompletne procedure u izboru za prvog čovjeka državne vlade i dodatno produbiti političku krizu u zemlji.- Predsjedništvu je bilo jasno da Slavo Kukić nema šanse. Ovo pokazuje da su pojedincima važnije njihova politička pozicija i njihove političke grupacije nego sudbina BiH – kazao je za „Dnevni avaz“ predsjedavajući Kluba poslanika SNSDa u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Drago Kalabić.

Dublja kriza                                     Da ni SDS neće podržati Kukića za predsjedavajućeg Vijeća ministara, potvrdila nam je jučer i poslanik SDSa u Parlamentu BiH Aleksandra Pandurević.- Izbor gospodina Kukića pokazao je da članovi Predsjedništva nisu spremni da se uzdignu iznad uskostranačkih interesa. Ovime su pokazali da nas čeka samo dublja kriza – rekla nam je Pandurević.

Kukić: Dodik je uvrijedio pokojnike

Mandatar Vijeća ministara BiH Slavo Kukić jučer je za „Avaz“ rekao da očekuje da će kod poslanika prevladati glas razuma i da će dobiti podršku. Komentirajući opaske Milorada Dodika da „predsjednik može biti samo mami i tati“, Kukić je kazao da je „on profesor“ i da „ne prakticira tu vrstu komunikacije“.- Može se kazati da se neko neće podržati, ali se to ne mora učiniti na ovako ružan način. Moji roditelji su mrtvi i to je uvreda pokojnika – zaključio je Kukić. (Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku