hamburger-icon

Kliker.info

Tomislav Nikolić kod Dodika : Doći ću u Sarajevo ako me pozovu

Tomislav Nikolić kod Dodika : Doći ću u Sarajevo ako me pozovu

26 Decembra
16:23 2012

Bosna i Hercegovina je članica Ujedinjenih nacija, njen glavni grad je Sarajevo, to je država sa dva entiteta i tri naroda, i ja sve to poštujem, izjavio je tokom današnje posjete Banjaluci predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić.Nakon sastanka Savjeta za sprovođenje Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama Srbije i Republike Srpske, Nikolić je kazao da se 22 godine bavio politikom i pripremao da vodi državu.„Danas okolnosti nisu takve da popularnost stičem izazivajući strah i netrpeljivost prema drugoj državi. Gospodin Izetbegović nema razloga da loše govori o meni. Ja sam spreman da odem u Sarajevo kada me pozovu, ali, zaista, ne bih išao bez poziva da kucam na nečija vrata. To se tako ne radi u politici, i to sam poručio i predsjedniku Republike Hrvatske gospodinu Josipoviću“, kazao je Nikolić, javio je dopisnik agencije Anadolija.
 
On je potom uputio i sljedeću poruku članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću:„Nisam nikada nešto loše rekao o BiH niti o njemu, ali mu kažem da je saradnja između Srbije i Republike Srpske u skladu sa Dejtonskim sporazumom i predstavlja najbolji vid saradnje u smislu poboljšanja života građana. Izazivanje svađe između Sarajeva i Beograda nije najbolji način da se vodi zemlja“.Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je kako Izetbegović „ne predstavlja BiH“ i da je on, kako je nalgasio Dodik, „ puki predstavnik bošnjačkog naroda, jer iza njegovih izjava ne stoje usaglašeni stavovi Predsjedništva BiH“.„Izetbegović ima svoje političke stavove, ima pravo da ih iznosi, ali treba da zna da ne može zloupoterebljavati BiH“, poručio je Dodik.Na sastanku, koji su predvodili predsjednici Srbije i RS-a u prisusatvu premijera Ivice Dačića i Aleksandra Džombića i ministara iz vlada Srbije i RS-a, razmatrani su dosadašnji apekti provođenja Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama između Srbije i RS-a. Posebna pažnja, kako je kazao Dodik, posvećena je privredi, a naročito oblasti energetike.
 
Dodik je kazao da je cilj uspostaviti što bolju saradnju između elektroprivreda RS-a i Srbije, uraditi zajedničke strategije i zajedničko upravljanje projektima kako u slivu rijeke Drine tako i u tzv. zelenoj energiji.Nikolić je kazao da u specijalnim vezama Srbija i RS traže osnov za što bolju saradnju, razmatraju mogućnost stvaranja kompatibilnih preduzeća kako bi bile što konkurentnije, prije svega, na trećim tržištima.„Iza nas je teška godina, ali uprkos tome saradnja između Srbije i RS-a bila je mnogo ozbiljnija i iskrenija nego u ranijim periodima“, podvukao je Nikolić.Prije zajedničkog obraćanja novinarima, ministar pravde Srbije Nikola Selaković i ministrice pravde i lokalne samouprave Gorana Zlatković i Lejla Rešić potpisali su Memomrandum o saradnji ministarstava pravde i uprave Srbije i RS-a o saradnji.Srbijanska delegacija, na čelu sa predsjednikom Tomislavom Nikolićem i premijerom Ivicom Dačićem, u popodnevnim satima napustila je Banjaluku.(Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku