hamburger-icon

Kliker.info

Tihić u Mostaru : Provedba izbornih rezultata s oba HDZ-a na svim nivoima

Tihić u Mostaru : Provedba izbornih rezultata s oba HDZ-a na svim nivoima

07 Januara
16:32 2011
Predsjednik SDA Sulejman Tihić izjavio je danas u Mostaru nakon sastanka s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem kako njegova stranka želi da u provedbi izbornih rezultata za partnere ima i oba HDZ-a na svim razinama vlasti."Potrebno je što prije provesti izborne rezultate jer je to vitalni interes svih naroda u BiH i upravo je današnji sastanak imao za cilj da vidimo koji je izlaz iz trenutne situacije i svih razlika među političkim subjektima koji sudjeluju u provedbi izbornih rezultata", kazao je Tihić. "Danas smo se, uz ostalo, dogovorili da naši predstavnici u Zastupničkom domu izglasaju odluku o privremenom financiranju institucija Federacije BiH te da pozovemo visokog predstavnika da on, umjesto Doma naroda, donese tu odluku", istaknuo je Tihić. Na sastanku je bilo riječi i o svim stranačkim platformama iz kojih bi se, po Tihićevim riječima, trebao naći zajednički imenitelj koji bi bio osnova za rad budućeg Vijeća ministara i nižih razina vlasti. Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je kako je današnji susret s čelnikom SDA ponudio mnogo toga u "našem zajedničkom promišljanju dobra za BiH i sve ono o čemu smo danas razgovarali je i za dobro čovjeka i BiH".

Govoreći o stranačkim platformama, Čović je kazao kako bi platforme trebale biti smjernice kojima bi trebala biti posvećena posebna pažnja u sljedeće četiri godine, a to su smjernice koje uistinu mogu biti prihvatljive svim strankama koje će činiti parlamentarnu većinu. Upitan da prokomentira napise u medijima o izjavi čelnika SDP-a Zlatka Lagumdžije kako će SDP i SDP-ova platforma učiniti za Hrvate više nego HDZBiH u proteklih 18 godina, Čović je kazao kako će njemu biti drago da svatko učini mali korak naprijed kako bi se tri konstitutivna naroda u BiH osjećali ustavno jednakopravnima. Na susretu u Mostaru bilo je riječi i o sastanku koji bi trebao biti održan 11. januara, na kojemu bi se predsjednici političkih stranaka koje imaju zastupnike u Zastupničkom domu trebali dogovoriti o tome tko će činiti

buduću parlamentarnu većinu. Sudionici sastanka u Mostaru složili su se da parlamentarna većina treba biti konzistentna, odnosno da bi je trebale činiti iste stranke na svim razinama vlasti. Nakon sastanka s Čovićem, predsjednik SDA Sulejman Tihić održat će sastanak i s čelnikom HDZ-a 1990 Božom Ljubićem.  (Kliker.info-Fena)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku