hamburger-icon

Kliker.info

Tajna čuvana 66 godina : Njemački vojnici bili su u II. svjetskom ratu navučeni na kokain

Tajna čuvana 66 godina : Njemački vojnici bili su u II. svjetskom ratu navučeni na kokain

01 Aprila
05:37 2011

Njemački vojnici u Drugom svjetskom ratu bili su navučeni na teške droge, zaključili su njemački liječnici koji su istražili novootkrivenu arhivu ministarstva zdravstva Trećeg Reicha.Prema njihovim saznanjima, njemački su vojnici na frontu dobivali tablete Pervetina, koje su sadržavale veliku količinu kokaina i amfetamina. Dugo su povjesničari mislili da Wehrmachtov ratni stroj napreduje zbog ideje usađane u njihovim glavama, no prema novim se saznajimama čini da su u pitanju ipak bili samo opijati.

Pervetin se kao lijek koristio u nacističkoj Njemačkoj, a često su ga uzimali pripadnici letačkih i tenkovskih snaga.U narodu su čak postojale poštapalice poput uzeli su “panzer” ili “Luftwaffe kolačiće”.Prema novim arhivskim podacima, više od stotinu tisuća vojnika koji su jurnuli u napad na Sovjetski Savez bilo je drogirano i tek se sada može protumačiti njihova otpornost na bojištu. No, politika drogiranja Wehrmachtovih vojnika bila je kratkog daha. Vojnici su nakon bjesomučnih borbi bili potpuno iscrpljeni te ih se nakon mjesec dana potpuno smoždene moralo vraćati u pozadinu, gdje bi njihov oporavak trajao više mjeseci.

Suzbijao zubobolju           Tijekom Drugog svijetskog rata njemačkim je vojnicima izdano više od dvjesto milijuna komada Pervetina. To je bio poznat lijek i mnogi su povjesničari sumnjali da ga je koristio i vođa Reicha Adolf Hitler. Pretragom njegova liječničkog kartona i prema svjedočenju preživjelih liječnika, Hitler ga je konzumirao dvaput, i to zbog zubobolje. (Kliker.info-Jutarnji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku