hamburger-icon

Kliker.info

Šveđanin a naš : Mladi Hercegovac Ramo Hajdarević najavljuje aktivni ulazak u politiku !

Šveđanin a naš : Mladi Hercegovac Ramo Hajdarević najavljuje aktivni ulazak u politiku !

07 Septembra
07:26 2018

Sinovi i kćeri raseljenih i izbjeglih Bosanaca i Hercegovaca širom svijeta svakodnevno skreću pažnju na sebe u lokalnim sredinama i pokazuju da će njihova domovina u njima imati marljive, odgovorene i pametne članove društva, a matična zemlja njihovih roditelja nemjerljiv potencijal i šansu da uhvati korak sa razvijenim zemljama svijeta. Riječitih primjera za pomenutu tvrdnju je na pretek, a putem društvenih mreža i lokalnih medija, registrovani su širom Evrope , Sjeverne Amerike, Australije…

Posljednji saznajemo neposredno uoči , mnogi kažu, sudbonosnih izbora u Švedskoj, gdje je , moramo to ponovo kazati, bosansko-hercegovačka zajednica jedna od najintegrisanijih, gdje naši naši ljudi, shodno stoljetnoj demokratskoj tradiciji i praksi ostvaruju i regulišu sva prava i obaveze. Jedno od takvih prava je i izborno, a njega je u svoj svojoj punoći , počeo da ostvaruje 20-godišnji student socijalnog planiranja na Univerzitetu Valsta u Stockolmu Ramo Hajdarević, čije ime znakovito kaže da je BiH zemlja njegovog porijekla.

Dobar student i aktivni član Omladinskoj saveza Socijaldemokratske partije Ramo je svojim ponašanjem i aktivnostima u lokalnoj zajednici natjerao svoju stranku da ga kandiduje za Gradsko vijeće u općini Sigtuna. Uvidom u ovjerenu kandidatsku listu Socijaldemokratske partije za gradsku skupštinu pomenutog gradića od 10 000 stanovnika, odnosno jednog od predgrađa Stockholma, može se zaključiti da je Ramo najmlađi kandidat koji se nalazi na visokom osmom mjestu.

Hoće li to biti dovoljno da Šveđanin porijeklom iz Višića kod Čapljine i obezbjedi mjesto odbornika u općini Sigtuna, odgovor će dati njegovi sugrađani na izborima. Mladi Hajdarević je njima, u predizbornoj kampanji poručio, da će se u budućnosti, između ostalog, aktivno posvetiti pitanjima vezanim za sigurno i bezbrižno odrastanje djece, sigurnosti društva i obrazovanju djece, omladine i svih građana. Za Kliker je još dodao da je već odavno zainteresovan za politiku kao sudbinu, kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku