hamburger-icon

Kliker.info

Suzavcem protiv izbjeglica : Slovenačka vlada predložila slanje vojske na granicu s Hrvatskom

Suzavcem protiv izbjeglica : Slovenačka vlada predložila slanje vojske na granicu s Hrvatskom

20 Oktobra
08:20 2015

granicaslo1Slovenačka vlada je tokom noći predložila zakonski amandman koji bi omogućio angažovanje vojske za pomoć policiji u čuvanju državne granice, koja se našla pod pritiskom priliva hiljada izbeglica iz Hrvatske nakon što je Mađarska zatvorila svoju zelenu granicu sa tom zemljom.Očekuje se da će slovenački parlament usvojiti taj amandman kasnije tokom dana, prenosi Reuters.

“Ovdje se ne radi o uvođenju vanrednih uslova, već o jačanju kontrole na granici”, izjavio je premijer Miro Cerar za nacionalni Radio Slovenija.

Kako su javili hrvatski mediji, slovenačka policija je sinoć bacila suzavac na izbjeglice na graničnom prelazu Trnovec.Televizija HRT navodi da je u Međimurju, kod graničnog prelaza Trnovec, sinoć oko 23 sata došla grupa od oko 1.800 ljudi, koji su poslije 20 sati provedenih na kiši počeli da ulaze u Sloveniju.

Posljednji autobusi stigli su oko 20 sati, a u želji da se domognu prevoza izbjeglice su počele da se guraju sa slovenačkom policijom koja je upotrijebila suzavac. Kako se navodi, i mala djeca su poprskana suzavcem.

(Kliker.info-agfencije)

Podijeli

Jedan komentar

 1. harun
  harun 20 Oktobra, 14:37

  Moje misljenje…..Da je definitivno zavladao …FASHIZAM u €uropi.
  Pa pogledajte tu djecicu na slici,(sta su ona kome zgrijesila,jedino sto su muslimani),sve ce vam biti jasno.
  Ta €uropa ako ne zeli vise Izbjeglica (migranata) mogu oni to zaustaviti na Grcko-Turskoj granici a ne ovako udju im duboko u takozvanu demokrasku (EU) i tako brutalno se ponasaju…..!

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku