hamburger-icon

Kliker.info

Super Bowl za pamćenje : Kansas City velikim preokretom do titule nakon 51 godine

Super Bowl za pamćenje : Kansas City velikim preokretom do titule nakon 51 godine

03 Februara
04:51 2020

Kansas City Chiefs  pobijedili su San Francisco 49erse 31:20 u Super Bowlu u Miamiju i osvojili prvu titulu nakon 1969. godine.

Sedam minuta i 13 sekundi prije kraja susreta Chiefsi su bili u bezizlaznoj situaciji. Gubili su 20:10, a na 35 jardi u svojem teritoriju bili su na trećem pokušaju za 15 jardi. Qutaterback Chiefsa Patrick Mahomes bio je u pod golemim pritiskom i da je djelić sekunde kasnije izbacio loptu bio bi srušen i Kansas City se vjerojatno više ne bi mogao vratiti.

Ali, nije.

Mahomes je fantastičnim dodavanjem od 44 jarde našao potpuno samog Tyreeka Hilla, Chiefsi su došli na 21 jardu od end zone i veliki preokret je počeo. U svakoj utakmici u ovogodišnjem play-offu Kansas City je gubio barem deset razlike i okrenuo utakmicu, a tako je bilo i u Super Bowlu. Pomogli su i im i do tad sjajni 49ersi koji su u sljedećoj akciji napravili “pass interference” za kaznu od 20 jardi i Mahomes je našao Kelcea za touchdown te smanjio zaostatak na 20:17.

San Francisco je nakon toga loptu imao nešto više od minute i morao ju je ispucati, a Mahomes je u sljedećem “driveu” dobio utakmicu. Dvije minute i 50 sekundi prije kraja našao je Damiena Williamsa koji je otrčao pet jardi za touchdown. Running back Chiefsa prenio je loptu preko stupića u kutu terena, ali se činilo da je nogom u tom trenutku zagazio na crtu. Suci su pregledavali snimku, ali ni iz jednog od desetak kuteva nisu uspjeli vidjeti jeli Williams zagazio na crtu i prvotna odluka, odnosno touchdown je potvrđena.

Iako vidno potreseni, 49ersi su imali realnu šansu da dvije minute i 39 sekundi prije kraja dođu do pobjede, ali Jimmy Garoppolo je pukao pod pritiskom. Na trećem pokušaju za deset jardi minutu i 40 sekundi do kraja imao je čisto dodavanje za Emmanuela Sandersa koji bi samo ušetao u “end zone”, ali ga je promašio i povratka više nije bilo.

Minutu i pol prije kraja Williams je postigao još jedan touchdown, iako bi pametnije bilo da je u tom trenutku uklizao i potrošio vrijeme jer je San Francisco teoretski mogao okrenuti utakmicu. Samo teoretski, što se nije dogodilo.

Tako je Kansas City stigao do prve titule nakon 51 godine čekanja, a 24-godišnji Patrick Mahomes je postao najmlađi igrač u povijesti NFL-a koji je bio MVP sezone (2019.) i MVP Super Bowla (2020.). Utakmicu je završio s 26 od 42 uspješna dodavanja za 286 jardi i dva touchdowna, dok je na drugoj strani Garoppolo pogodio 20 od 31 dodavanja za 219 jardi i jedan touchdown, no raspao se u ključnim trenucima susreta.

(Kliker.info-Index)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *