hamburger-icon

Kliker.info

Sulejman Tihić: Građani su kaznili neodgovornost SDP-a i nečasne namjere SBB-a

Sulejman Tihić: Građani su kaznili neodgovornost SDP-a i nečasne namjere SBB-a

07 Oktobra
23:16 2012

Stranka demokratske akcije je ponovo najjača politička stranka u Bosni i Hercegovini. To znači ostvarenje naših izbornih ciljeva – najviše glasova, vijećnika i najviše načelničkih pozicija, kazao je nakon prvih preliminarnih rezultata lider SDA Sulejman  Tihić.

Poziv građanima

– Ako se sjećate dobro, 2010. godine na općim izborima sam rekao da nekada moramo biti i drugi da bismo ponovo bili prvi, e sada smo ponovo prvi. Dobili smo načelničke pozicije, između ostaloga, u u Novom Gradu Sarajevo, Bihaću, Varešu, Kaknju, Olovu, Odžaku, Vitezu, ostvarili smo pobjede u Jajcu, Novom Travniku, Busovači, Konjicu, Jablanici… Podrška građana je velika čast, ali isto tako obaveza i odgovornost da još više radimo za dobrobit naroda i građana, istakao je Tihić te dodao:"Građani su su kaznili neodgovornost i bahatost politike izbornog pobjednika iz 2010. godine, a to je SDP koji ne samo što nije izvršio brojna i velika obećanja već je u protekle dvije godine proizvodio političke krize u Bosni i Hercegovini".Dodao je da je narod prepoznao i kaznio lidere i njihove privatne stranke koji su, ne poštujući dignitet i dostojanstvo građana, kampanju zasnivali na lažima i uvredama.

– Građani su prozreli nečasne namjere i parole SBB-a. Kažnjeni su oni koji su preko svojih privatnih medija neprekidno sijali smutnju, razdor i mržnju među narodom. SDA nije mijenjala svoju politiku i nije davala prazna obećanja. Mi se nismo služili nacionalističkom retorikom jer smo istinska probosanska stranka. Građani su pokazali da se ne treba igrati sa SDA, poručio je Tihić.Lider SDA je zamolio građane da im pomognu u predstojećem mandatu i da zajedno urade sve da bi građanima bilo bolje. Izabranim kandidatima je poručio da pobjeda na izborima ne znači kraj rada.- Pobjeda je velika čast, ali ona nosi veliku odgovornost i velike izazove za njih kao pojedince, ali i SDA. Moramo opravdati povjerenje građana jer nas ova pobjeda obavezuje da još više i bolje radimo za njihovu dobrobit, moramo učiniti sve da poboljšamo život naših građana u svim lokalnim sredinama jer oni to apsolutno zaslužuju, istakao je Tihić.

Kriminal i korupcija

Prema njegovim riječima, sada slijedi proces deblokiranja države i ubrzanja njenog euroatlantskog puta.- Moramo svim sredstvima nastaviti beskompromisnu borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije koji su kočnica prosperiteta. Ovo je pobjeda Bosne i Hercegovine. Sa jakom SDA, jaka je i BiH, kazao je Tihić.Za kraj je istakao da je SDA ponovila briljantnu pobjedu iz 2008. godine i dobila načelnike u 38 općina, 36 u Federaciji BiH, prvi put u Odžaku i Vitezu te dva u Republici Srpskoj, u Vukosavlju i Srebrenici. (Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku