hamburger-icon

Kliker.info

Sulejman Kupusović odsgovara na optužbe : Kritike fašista su mi smiješne

Sulejman Kupusović odsgovara na optužbe : Kritike fašista su mi smiješne

11 Avgusta
06:13 2011
Na udaru Saveza logoraša RS našao se i bh. reditelj Sulejman Kupusović. Izrevoltirani Kupusovićevim zahtjevom Regulatornoj agenciji za komunikacije (RAK) u kojem je tražio da Agencija osudi govor mržnje povodom prikazivanja dokumentarnog filma "Zločin nad Srbima" na BN televiziji, članovi i predsjednik Saveza Branislav Dukić poznatog bh. reditelja nazvali su "poratnim profiterom i bahatim i okrutnim ubicom svega što vodi pomirenju u BiH".

– O reakciji Saveza ne znam ništa, međutim, Dukić je već do sada izrekao toliko gluposti, između ostalog i to da je u Sarajevu bio 181 logor za Srbe!? Bilo kakva kvalifikacija od jedne takve histerične, ksenofobične i fašističke asocijacije, koja sebe naziva Savezom logoraša RS, kod mene može izazvati samo smijeh – kaže Kupusović za "Avaz". RAK-u se, objašnjava nam, obratio kao građanin ove zemlje, užasnut propagandom kakvu provodi BN televizija. – Slučajno sam vidio taj film koji je napravljen bez ijedne opaske o postojanju historijskih dokumenata i međunarodnih sudova koji su ustanovili i neku drugačiju istinu, bez ijedne riječi da je barem bilo zločina na svim stranama, a sve na način da kod čovjeka koji se iole osjeća Srbinom izazove osjećaj potrebe da odmah ustane i krene klati druge ljude. Zato nije ni čudo, i to sam napisao RAK-u, što se jedan Norvežanin, motiviran takvim falsifikatima, lažima, ksenofobijom, nacionalizmom i fašizmom, odlučuje na obračun s cijelim svijetom – govori Kupusović.Dodaje da je od RAK-a dobio odgovor da će ispitati cijeli slučaj.

 Izetbegovićeva i Komšićeva šutnja                                             Kupusović upozorava na šutnju političara u FBiH na sve agresivniju medijsku i političku propagandnu mašineriju iz RS.   – Činjenica da je u prisustvu Bakira Izetbegovića i Željka Komšića Boris Tadić u jednoj rečenici izjednačio Mladića i Karadžića s Ganićem i Divjakom, a da pri tome ova dvojica nisu ni trepnula govori o tome da, na našu nesreću, u svim strukturama vlasti imamo gomilu karijerista i političkih nesposobnjakovića. Naši političari su, vjerovatno, shvatili da na Dodikove izmišljene traume kojima se zabavlja poput slona u staklenoj radnji ne treba ni reagirati. Međutim, oni ništa ne čine ni da poprave stanje u područjima za koja nije odgovorna ni RS ni Dodik – objašnjava Kupusović. (Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku