hamburger-icon

Kliker.info

Sud odbio prijedlog tužilaštva : Abdić i drugi pušteni na slobodu

Sud odbio prijedlog tužilaštva : Abdić i drugi pušteni na slobodu

12 Decembra
23:50 2017

Kantonalni sud u Bihaću odbio je prijedlog Tužilaštva USK za određivanje mjera pritvora Hamdiji Abdiću Tigru i još četvorici uhapšenih te su oni danas nakon održanog ročišta pušteni na slobodu.

Tužilaštvo USK je tražilo određivanje mjera pritvora jer su “smatrali da postoji mogućnost da bi osumnjičeni svojim boravkom na slobodi mogao utjecati na krivični postupak i tok istrage i smatraju da bi puštanjem na slobodu moglo doći do uznemirenja javnosti.“

Sud smatra da Tužilaštvo USK nije uspjelo uvjeriti sud da postoji dovoljno dokaza da se može staviti na teret osumnjičenom postojanje osnovane sumnje da su počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret.

Tužilaštvo Abdića i još četiri lica sumnjiči za ubistvo generala HVO-a Vlade Šantića.

Šantić se vodi kao nestala osoba od marta 1995. godine, a posljednji put je viđen u blizini Bihaća, u hotelu “Sedra”. FUP je u januaru 2014. godine podnio Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv sedam osumnjičenih osoba za ubistvo Šantića. Prvi osumnjičeni je bio Hamdija Abdić, a osim njega prijavljeni su i Ramiz Ružnić, Dedo Karabegović, Indijan Alibegović, Enver Keranović, Ramiz Bajramović i Jasmir Topal.

Kosti Vlade Šantića nikada nisu pronađene.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku