hamburger-icon

Kliker.info

Stjepan Mesić: Čačić se ne razumije u politiku, oko Dubrovnika 2 prvo je trebao u Sarajevo

Stjepan Mesić: Čačić se ne razumije u politiku, oko Dubrovnika 2 prvo je trebao u Sarajevo

23 Jula
03:53 2012

Radimir Čačić ne razumije se u politiku. Prije nego što je s premijerom Republike Srpske u Banjoj Luci dogovorio gradnju hidroelektrane Dubrovnik II, morao je o tome najprije u Sarajevu razgovarati s predstavnicima države BiH, izjavio je jučer za Novi list bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić, solidarizirajući se s kritikom koju je Hrvatskoj i RS uputio bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović. Izetbegović je upozorio da dogovor Čačića i premijera RS Aleksandra Džombića od 13. srpnja o zajedničkoj gradnji hidroelektrane Dubrovnik II, vrijedne 170 milijuna eura, krši Ustav BiH jer zaobilazi suglasnost Parlamentarne skupštine BiH, koju mora dobiti svaki međunarodni ugovor što ga potpisuje entitet u BiH.

 Nakon što je Izetbegović u svom priopćenju još opomenuo Hrvatsku da bi gradnja te elektrane mogla uzrokovati »prirodnu katastrofu od Čapljine do Metkovića sve do ušća Neretve u Jadransko more«, hrvatska je vlada odjednom zašutjela. Naš list jučer nije uspio dobiti komentar ni u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ni u Ministarstvu gospodarstva, dok su izvori iz Vlade tek neslužbeno i stidljivo kazali da Čačić u Banja Luci »nije potpisao nikakav ugovor«.No zato se »drugi ešalon« nije ustručavao: direktor HEP-a Zlatko Koračević upustio se u političke komentare, nazvavši Izetbegovićevu reakciju »odnosima unutar Federacije BiH u koje ne želimo ulaziti«. Bivši predsjednik, pak, misli ponešto drukčije od direktora javnog poduzeća.
– Izetbegović je normalno reagirao. Hrvatska ima odnose s državom BiH i zato se o svemu najprije mora razgovarati s državom, bez obzira što bi u Sarajevu možda rekli da je za dogovor o gradnji hidroelektrane nadležan entitet, kazao nam je Mesić. Na pitanje može li pretpostaviti zašto je Čačić postupio tako netaktično, Mesić je odgovorio:
– Ne razumije se u politiku. Ovo je kao da druga država s nekom našom županijom dogovara međunarodne poslove. A sad će opet morati ići vaditi kestenje iz vatre, morati će u Sarajevu objašnjavati što su htjeli. Nije li bilo logičnije da su najprije sjeli pa se dogovorili, pita Mesić.(Kliker.info-Novi list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku