hamburger-icon

Kliker.info

Srđa Popović : Tomislav Nikolić je stvarno neuračunljiv čovjek

Srđa Popović : Tomislav Nikolić je stvarno neuračunljiv čovjek

04 Juna
13:18 2012

Legendarni beogradski advokat, intelektualac i politički disident Srđa Popović kaže u razgovoru za agenciju Anadolija, komentirajući najnovije ispade novog Tomislava Nikolića i tvrdnju da u Srebrenici nije počinjen genicid, kako je novi srbijanski predsjednik "stvarno neuračunljiv čovjek".Jedan od predstavnika demokratske Srbije ističe da Nikolić svojim izjavama "samo nanosi štetu zemlji"."Naravno da je zabrinjavajuće i da je loše što je do tog došlo. Neprijatno jeste. Ne utječe najbolje na odnose u regionu. Ali, Nikolić nema velika ovlaštenja kao predsjednik Republike Srbije. Ne može da utiče na politiku ni na koji način. Osim toga, bit će pod lupom ovdje. Demokratska stranka (DS) Borisa Tadić je jako osvetoljubljivo raspoložena prema njemu. Pored toga, Nikolić  je jako prevrtljiv  čovjek, neozbiljan čovjek. On može da kaže danas jedno, sutra drugo. Zavisno od toga kome hoće da se udvara", izjavio je Nikolić za agenciju Anadolija.

Vjeruje da Nikolić kroz izjave kako u Srebrenici nije bilo genocida pokušava da traži saveznika u predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, budući da sa njim od ranije ima loše odnose. Dodik je, naime, podržavao Borisa Tadića."Ne mislim da je sve to veliki problem. On (Nikolić) je stvarno neuračunljiv čovjek. Tačno je da je on predsjednik Republike, ali štetu može nanijeti samo na ovom simboličkom nivou. Ne podcjenjujem ga, ali to bi bili uglavnom ovako glupi gestovi", kazao je Popović, inače advokat porodice pokojnog premijera Zorana Đinđića.Govoreći o novoj Vladi Srbije na čijem bi čelu trebao biti bivši predsjednik Boris Tadić, Popović ističe kako misli da će se "nova vlada još dugo praviti".
 
"Ne vjerujem da će ići tako lako i brzo. Jer svi zatežu. Socijalistička partija Srbije (SPS) Ivice Dačića, s obzirom na posljednje rezultate, ima velike apetite. Pregovara i sa DS-om i sa Srpskom naprednom strankom (SNS). Postoji veliki antagonizam između čelnika Liberalno-demokratske stranke (LDP) Čedomira Jovanovića  i Dačića. Teško će biti njih složiti. Mislim da DS mora mnogo dati Dačiću da ovaj uđe u koaliciju sa Jovanovićem", tvrdi Popović.Nadalje, kazao je da je u Srbiji veoma loše primljena izjava Milorada Dodika kako će se distancirati od nove srbijanske vlade u kojoj će biti Čedomir Jovanović."Ta izjava je loše primijenjena od svih. Smatraju da je neshvatljivo da Dodik pokušava praviti vladu u Srbiji iz druge države. Mislim da je on tu dosta ovdje izgubio. Svi negoduju. Inače, pojavljivanje Dodika uz Tadića naišlo je na kritike. Ljudi ne razumiju kakvu ulogu Dodik može da igra u Srbiji i šta on to ovdje predstavlja", zaključuje Popović. (Kliker.info-Anadolija)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku