hamburger-icon

Kliker.info

Šokantno : Muteveliju Sulejmana Hasičića smjenjuju, optužena silovana Džemila Jusić

Šokantno : Muteveliju Sulejmana Hasičića smjenjuju, optužena silovana Džemila Jusić

05 Novembra
06:27 2010

Sulejman Hasičić podnio je ostavku, a Medlis Islamske zajednice Travnik pokrenuo je postupak njegove smjene s položaja mutevelije džamije u selu Poda i funkcije člana Izvršnog odbora Medžlisa. S druge strane Kantonalno tužilaštvo u Travniku podiglo je optužnicu protiv 26-godišnje Džemile Jusić iz sela Poda zbog čedomorstva.

Silovana u džamiji            To je, bar za sada, epilog nezapamćenog slučaja, bolje reći zločina koji se dogodio u tom travničkom selu, a čije je detalje „San" prekjučer objavio. Naš tekst prenijele su gotove sve domaće i inostrane novine i agencije.Prošle godine, Sulejman hasičić, mutevelija džamije u selu Pode pozvao je Džemilu Jusić i njenu prijateljicu da počiste džamiju. Prijateljica je otišla ranije i kada je Džemila ostala sama, mutevelija je u džamiji silovao. Zaprijetio je da će je ubiti ako to bilo kome otkrije. Nesretna djevojka je šutjela i ubrzo je zatrudnila. Otišla je Hasičiću i to mu kazala, a ovaj je odgovorio da se mora riješiti djeteta, dao joj neku tabletu i ponovo zaprijetio.

Ona je krila trudnoću i 30. januara ove godine se porodila u porodičnoj kući. Samo pet minuta nakon što je rodila, djevojčicu je gurnula pod krevet i ugušila. Njeni su je našli u lokvi krvi i odmah prebacili u Travnik kod ljekara koji je, nakon što je pregledao Džemilu, pitao gdje je tek rođena beba. Ljekar je o svemu obavijestio policiju i otvorena je istraga. Na saslušanju je Džemila kazala da je otac djeteta jedan mladić iz sela. DNK analizom se utvrdilo da je slagala, pa su je istražitelji pritisli i ona je kazala da je silovana, ali da ne smije ništa govoriti jer se boji da će biti ubijena. Ipak je otkrila da je silovao mutevelija. DNK analizom je utvrđeno da je on otac djeteta.Istraga nije popuštala i u ponedjeljak su policajci izvršili pretres u selu Poda i seoskoj džamiji.

Travnički moćnik                   – Izvršni odbor Medžlisa Islamske zajednice Travnik izražava duboko saosjećanje sa svima koji su pretrpjeli bol i patnju i nada se da će nadležni istražni i sudski organi učniti sve kako bi se utvrdila puna istina i procesuirao zločin – saopćeno je jučer iz Medžlisa Travnik.Sulejman Hasičić i dalje, bez obzira na rezultate DNK analize, tvrdi da nema nikakve veze sa cijelim slučajem. Otac Džemile Jusić pokušao je angažovati advokate u Travniku, ali bezuspješno – odbijen je zbog straha od Hasičića. Na kraju je angažovao advokata Duška Tomića koji je i generalni sekretar Dječije ambasade Međaši. Tomić se odmah obratio na adrese svih nadležnih organa i na njegovu intervenciju policija je u ponedjeljak obavila uviđaj u selu Poda.

Sulejman Hasičić važi za jednu od najmoćnijih i najbogatijih osoba u Travniku. Osim što je mutevelija džamije u Podama i član Izvršnog odbora Medžlisa Travnik, on je i vijećnik Općinskog vijeća Travnik. Pored ostalog, suvlasnik je jedne pilane, vlasnik brojnih nekretnina, a svojevremeno su mu općinske vlasti dodijelile i zemljište radi izgradnje stambenog poslovnog objekta u Travniku, za simboličnu naknadu od 1.632 marke i oslobodile ga plaćanja rente u iznosu od 82.000 maraka.U Travniku je cijeli slučaj primljen sa zaprepaštenjem, ali se mogu čuti i komentari da će Hasičić potegnuti svoje veze, da mu neće faliti dlaka s glave i da će Džemila Jusić stradati. (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku