hamburger-icon

Kliker.info

Šokantni detalji o “dobrinjskom koljaču”: N duši već nosi oca Izeta, majku Fatimu i sestru Elviru!

Šokantni detalji o “dobrinjskom koljaču”: N duši već nosi oca Izeta, majku Fatimu i sestru Elviru!

26 Februara
09:50 2012

Najnovije informacije vezane uz monstruozno ubistvo fotografa Mustafe Bukvića kažu da je 30-godišnja Dana Škrba tokom saslušanja priznala da je ona brutalno zaklala nesretnog čovjeka. Kako nezvanično saznajemo, Škrba je istražiteljima ispričala na koji način je ubila Bukvića te je u potpunosti opisala kako je do ubistva došlo.Postoji mogućnost da Škrba štiti svog nevjenčanog supruga Elvira Koraća (41), koji je odranije poznati serijski ubica. Međutim, od policijskih dužnosnika jučer je bilo nemoguće dobiti zvanične informacije o ovom slučaju.

Monstruozna prošlost

Nejasno je i zašto nisu umirili prestravljene građane koji su dva dana bili u neizvjesnosti da li se negdje u njihovoj blizini nalazi i Korać. Kako smo sinoć saznali, Korać je još prekjučer popodne sam otišao na Neuropsihijatrijsku kliniku u Sarajevu i to bez pratnje policije. Tek oko 18 sati naši novinari su sinoć donekle uspjeli razjasniti nalazi li se Korać u bijegu ili je, pak, na Klinici za psihijatriji Kliničko-univerzitetskog centra Sarajevo (KCUS). Abdulah Kučukalić, direktor Psihijatrijske klinike, potvrdio nam je da se Korać sam prekjučer u poslijepodnevnim satima javio ljekarima.- On je kod nas primljen na liječenje, jer to je pacijent koji je već više puta boravio u psihijatrijskim ustanovama. On nije ništa govorio o ubistvu na Dobriji niti se ponašao tako da je moglo biti razlog njegovog dolaska u bolnicu. Ja nisam dobio saznanja da je on izvršio to krivično djelo. To niko ne zna! Tačno je da je on svojevremeno ubio svog oca, majku i sestru. Policija je s njim razgovarala, ali za sada nema indicija da je on ubio tog čovjeka – kazao nam je Kučukalič.

Inače, nakon što je fotograf Mustafa Bukvić (67) brutalno ubijen u fotografskoj radnji u sarajevskom naselju Dobrinja, o Koraću su isplivali detalji iz prošlosti koji lede krv u žilama. Kako saznajemo, Korać na duši nosi svoju kompletnu porodicu. Brutalno je pred rat u BiH ubio oca, a 1993. godine i svoje majku i sestru!"Dnevni avaz" ekskluzivno donosi detalje istrage i bjesomučne policijske potrage za Koraćem i njegovom nevjenčanom suprugom Danom Škrbom, koja je jučer priznala životinjsku egzekuciju. Ona je preksinoć locirana i uhapšena na Autobuskoj stanici u Mostaru. Nezvanično saznajemo da je nesretni fotograf pronađen zaklan, koji je ležao potrbuške. Prema svemu sudeći, ubica je Bukvića morao savladati te ga oboriti, nakon čega mu je iskasapio vrat nožem. Istražitelji još ispituju je li Dana mogla savladati te zaklati nesretnog čovjeka.

Veš-mašina i SMS

Tokom potrage za ovim horor parom policajci su ih tražili u stanu Danine tetke, gdje su povremeno boravili. I policija iz Istočnog Sarajeva bila je uključena u potragu, a ulica u blizini tržnog centra "Tom" bila je blokirana čak do šest sati ujutro. U tetkinom stanu pronađena je uključena veš-mašina u kojoj se prala odjeća, a za sada nije poznato je li osoba koja je zaklala fotografa nosila tu odjeću prilikom izvršenja ubistva. Interesantan detalj koji se tiče eventualnog motiva ovog ubistva isplivao je jučer. Naime, jedna za sada nepoznata osoba primila je SMS koji je pokazala policiji, a u kojem je pisalo: "Zaklao sam ga, je… mi je ženu, slikao ju je golu, slikao mi je i dijete".Tokom istrage privedeno je više osoba s Dobrinje, a kako saznajemo, među njima je bilo i ovisnika o drogama, od kojih je policija, navodno, dobila korisne informacije. Kompletna priča i dalje je, zahvaljujući šutnji policije, vrlo nejasna, a i pored toga što je Škrba priznala da je zaklala Bukvića, ostaje misterija je li ona zaista ubica.

‘Prekopao’ oca

Prema svemu sudeći, Korać je opasni serijski ubica. On je ubio svog oca Izeta pred rat, a 1993. majku Fatimu i sestru Elviru. Oca, koji ga je, navodno, zlostavljao te bio alkoholičar, ubio je, kako saznajemo, dok je pijan ležao u krevetu i to ga je bukvalno "prekopao" krampom, nakon čega je uhapšen. No, zbog rata uspio je pobjeći iz zatvora u Foči. Došao je u Vogošću, a njegove sljedeće žrtve su bile majka i sestra, koje je ubio 29. decembra 1993. godine. Hladnokrvno ih je ubio iz pištolja na spratu porodične kuće. Pokušavajući prikriti ovaj zločin, oba leša je odnio u podrum te ih posuo krečom i pokrio granjem.

U podrumu čuvao leševe majke i sestre šest mjeseci

Nakon što ih je ubio i zakopao u podrum, Korać je tvrdio da je sestru i majku poslao konvojem za Austriju, otkrivaju naši izvori.Živeći u nevjenčanom braku s jednom Romkinjom, oko pola godine je tako čuvao leševe majke i sestre u podrumu kuće. Na kraju je ona pobjegla od njega i sve prijavila policiji. Kada je uhapšen, Korać je prilikom ispitivanja policiji izjavljivao da uživa ubijajući ljude. Imao je i spisak osoba koje je namjeravao, također, likvidirati, sumnjajući da su bili u ljubavnoj vezi s njegovom majkom!Zbog ubistva majke i sestre Korać je ležao u KPZ-u Zenica, a izvjesno vrijeme bio je i na liječenju na psihijatriji. No, nikome nije jasno kada i kako se on našao na slobodi!

Prema riječima dr. Kučukalića, Korać je i ranije dolazio u njihovu ustanovu, jer je dugogodišnji psihički bolesnik. Ranije je liječen u Zenici i više puta je bio smješten na KCUS-u.- Svaki put kada se njegovo zdravstveno stanje pogorša, on dođe kod nas kako njegova bolest ne bi uzela maha. Tako se i ovaj put javio našem dežurnom ljekaru, govoreći kako se ne osjeća dobro. Mi smo o tome obavijestili policiju, tako da su njihovi inspektori dolazili i razgovarali s njim. Da ima indicija da je on počinio to ubistvo, bio bi uhapšen – rekao nam je Kučukalić. (Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku