hamburger-icon

Kliker.info

Šokantna priča: Libijka tvrdi da ju je dva dana silovalo 15 Gadafijevih pristaša(Video)

Šokantna priča: Libijka tvrdi da ju je dva dana silovalo 15 Gadafijevih pristaša(Video)

27 Marta
14:19 2011

Novinarske i televizijske kamere zabilježile su incident koji se dogodio u jednom hotelu u glavnom gradu Libije u kojem su odsjedali strani novinari kada je u njega ušla Libijka tvrdeći da ju je 15 Gadafijevih pristaša silovalo dva dana. Šokantna je snimka obišla svijet, kako zbog priče žene tako i zbog reakcije Libijaca. Naime, odmah ju je napalo hotelsko osoblje pokušavajući je utišati.Eman al-Obeidi potresena je ušla u hotel tijekom doručka te okupljenim novinarima ispričala da su je na kontrolnoj točki istočno od Tripolija zaustavili pripadnici paravojne postrojbe lojalne Gadafiju nakon čega ju je njih 15 silovalo puna dva dana. Novinarima je pokazala i ozljede po od užadi kojom su je vezali na rukama i nogama.

Nakon početka njezine ispovijedi Gadafijevi ljudi u hotelu zaduženi za boravak novinara te hotelsko osoblje pokušali su je ušutkati. Preko glave su joj prebacili crnu kapu, a prema riječima novinarke Al Jazeere jedna je žena bila izvadila i kuhinjski nož. Silovana žena ubrzo je odvedena u automobil ispred hotela nakon čega su je odvezli u nepoznatom smjeru. Pripadnici osiguranja prvo su izjavili da je žena bila pijana, što prema navodima novinara nije istina, a potom i da je duševno nestabilna te da ju voze u bolnicu.Novinari koji su svjedočili ispovjedi silovane Libijke u više su navrata pokušali spriječiti Gadafijeve ljude da odvedu ženu pri čemu su i sami završili ozlijeđeni, a oprema im je razbijena.

Unatoč brojnim upitima o sudbini Eman al-Obeidi, vlasti nisu željele komentirati taj slučaj.Stranim novinarima u Tripoliju kretanje je strogo ograničeno te smiju posjećivati mjesta samo koje im vlasti dozvole i uvijek uz pratnju. Ovo je bio prvi slučaj da je netko od građana pristupio novinarima.Na kasnijoj novinskoj konferenciji koju je održao zamjenik ministra vanjskih poslova Libije Kaled Kaim rečeno je kako je al-Obeidi pružena pravna pomoć. Dodano je i da nije psihički poremećena te da će protiv njezinih napadača biti podignuta kaznena prijava. Novinarima je obećano da će je moći vidjeti i s njome razgovarati. (Kliker.info-Jutarnji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku