hamburger-icon

Kliker.info

Šokantna ispovijest Muhameda Rakovca : Ne isključujem mogućnost da je dijete bilo zlostavljano i u kući (Video)

Šokantna ispovijest Muhameda Rakovca : Ne isključujem mogućnost da je dijete bilo zlostavljano i u kući (Video)

16 Januara
22:28 2016

muhamedr12Muhamed Rakovac, otac 14-godišnjeg Mahira Rakovca koji je počinio samoubistvo krajem prošle godine u sarajevskom naselju Dobrinja, večeras je, gostujući u Centralnom dnevniku na Face TV-u, kazao da vršnjačko nasilje treba istražiti, ali da smatra da to nije razlog zbog kojeg se ubio njegov sin.

– Ako je i bilo vršnjačkog nasilja, to je onda na verbalnom nivou, gurkanje, koškanje. Mahir je bio posebno dijete. Nije se htio družiti sa nekim ko je problematičan, naveo je on, dodavši da ne isključuje mogućnost da je dijete bilo zlostavljano i u kući u kojoj je živjelo s majkom Alisom Mahmutović i očuhom Dubravkom Lovrenovićem.

– Očito je riječ o nebrizi ako je već majka primijetila modrice, a na njih nije reagovala. Alisa nije vodila računa o djetetu. Ganjala je školu. Njoj su najpreče bile knjige, a sve ostalo je bilo postrani. Dok je bila u Tuzli, bila je pobožna. Sada se okrenula protiv Boga, kazao je, između ostalog, Muhamed.

On je nadalje naveo da mu nije satisfakcija ako neko bude optužen.

– Satisfakcija mi je istina, da znam zašto je to Mahir uradio. Alisa u prvom pismu kaže da je Mahir to svojevoljno uradio, ali ipak neko ga je psihički pogurao na to, kazao je Rakovac, ističući da se na dan dženaze pojavio čovjek u 40 godinama koji se predstavio kao otac Mahirovog prijatelja, a koji je tražio da se zajedno s tijelom ukopa i dnevnik u kojem su se nalazile sve tajne Mahira i njegovog sina.

– Na kraju se ispostavilo da to nije otac tog dječaka. Ni danas ne znam ko je taj čovjek. Neka to utvrdi Tužilaštvo. Pitao sam u Tužilaštvu za Mahirov telefon, s kim je razgovarao zadnjih deset ili mjesec dana, je li telefon vještačen, kakve je poruke Mahir dobijao, s kim je kontaktirao. Nisam dobio informacije. Zvao sam ga 15 dana, nije se javljao. Od Tužilaštva tražim da razjasni sve činjenice, riječi su Rakovca.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku