hamburger-icon

Kliker.info

Šok i nevjerica : Sejo Sexon i Zabranjeno pušenje u pjesmi “Irska” na satiričan način opisuju život balkanskih emigranata (Video)

Šok i nevjerica : Sejo Sexon i Zabranjeno pušenje u pjesmi “Irska” na satiričan način opisuju život balkanskih emigranata (Video)

19 Oktobra
17:09 2018

Kao i uvijek, Sejo Sexon i Zabranjeno pušenje bave se ”našim danima” i ljudskim sudbinama i u pjesmi “Irska” na satiričan način opisuju život balkanskih emigranata na “zelenom otoku”, na kom “nema mina, umjerena je klima i mnogo bolja plaća”.

Kratki film, koji vodi kroz ulice Dublina, jeftine sobe za iznajmljivanje i bučne irske pubove, režirao je Danilo Šerbedžija, kojem je ovo treći spot za Zabranjeno pušenje, poslije ”Bog vozi Mercedes” i ”Karabaja”.

“Šerbedžija iz nas izvlači najbolje, pa smo i ovom prilikom pokazali da pomalo možemo i glumiti. S likovima iz spota lako će se identificirati svi oni koji su krenuli trbuhom za kruhom, ali i oni koji o tome još samo razmišljaju, a takvih je, nažalost, izgleda sve više”, kaže Sejo Sexon i najavljuje da će Pušenje poslije pet godina pauze konačno objaviti svoj 11. album.

“Album Šok i nevjerica će konačno 31. oktobra biti dostupan za besplatan download na službenoj web stranici benda.

(Kliker.info-Oslobođenje) 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *