hamburger-icon

Kliker.info

Slučaj Široki : Podignute optužnice protiv 12 navijača Sarajeva i dva policajca

Slučaj Široki : Podignute optužnice protiv 12 navijača Sarajeva i dva policajca

02 Januara
08:57 2011

Kantonalno tužilaštvo u Širokom Brijegu okončalo je prvi dio istrage o masovnom incidentu koji se u ovom gradu dogodio 4. oktobra 2009. godine između navijača, u kojem je ubijen navijač FK Sarajevo Vedran Puljić.

Bijeg u Hrvatsku           Kako je „Dnevnom avazu“ potvrdila glavna tužiteljica ZHK Vesna Ćavar, podignute su optužnice protiv 12 navijača i dva sudska policajca. Ona je istakla da su zbog krivičnog djela uništavanje tuđe imovine sudjelovanjem u grupi, optužnice podignute protiv navijača iz Sarajeva Faruka Džanke, Mirze Sokolovića, Adisa Ahmetagića, Zlatana Husića, Muhameda Grbe, Edina Turkića, Edisa Memića, Aldina Popare, Zlatana Gačića, Vedada Zubetljaka i Mirze Šiljkovića. Optužnice su podignute i protiv sudskih policajaca Marinka Barbarića iz Širokog Brijega i Ivana Barića iz Gruda, zbog protuzakonitog oslobođanja pritvorene osobe. Naime, njih dvojica se terete da su iste noći nakon incidenta iz pritvora Općinskog suda Široki Brijeg pustili uhapšenog Olivera Knezovića, prvoosumnjičenog za ubistvo Puljića, koji je nakon toga pobjegao u Hrvatsku.

Oteo pištolj                     Prema policijskom izvještaju, drugoosumnjičeni za ubistvo Puljića je ljubuški policajac Dragan Vujević. Rekonstrukcijom je utvrđeno da je Knezović u određenom momentu oteo pištolj policajcu Vujeviću, te je ispalio više hitaca u pravcu navijača Sarajeva. No, također je utvrđeno i da je sam Vujević pucao iz ovog pištolja. Istraga o ubistvu Puljića još je u toku. Tužiteljica je napomenula da je istraga obustavljena protiv navijača Vedrana Drljevića, Armina Halilovića, Adisa Kulovića, Amera Hadžovića, Marka Došenovića, Vedada Ovčine i Anera Zeljkovića, koje je policija teretila zbog krivičnog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine. Također, istraga je, zbog nedostatka dokaza, obustvaljena i protiv sudskih policajaca Vedrana Leke, Tihe Topića, Frane Zelenike, Tomislava Zelenike, Tea Knezovića i Stjepana Milićevića.(Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku