hamburger-icon

Kliker.info

Slučaj Dobrovoljačka : SIPA pretresla stan Zaima Backovića

Slučaj Dobrovoljačka : SIPA pretresla stan Zaima Backovića

04 Novembra
16:53 2011

Pripadnici policije, po nalogu Tužilaštva BiH, izvršili su danas pretres stana Zaima Backovića, koji se nalazi u ulici Antona Hangija br. 9.Akcija je izvedena kako bi se, tvrde odgovorni, rasvijetlile sve okolnosti u slučaju "Dobrovoljačka".Oko 14 sati pred zgradu u kojoj su pripadnici SIPA-e vršili pretres, došao je penzionisani general Armije RBiH Sefer Halilović. Nakon kraćeg razgovora sa agentima SIPA-e Halilović se uputio prema stanu. Nepuna dva sata nakon toga istražititelji SIPA-e su napustili stan, a na ulazu su se pojavili Zaim Backović i Sefer Halilović.

"Pretresli su stan. Ako postoji letva u stanu, ona je pogledana te čitav stan uzduž i poprijeko. Praktično su mi dizali i bračnu postelju", kazao je Backović.

Na pitanje šta su našli, kratko je odgovorio:

"Nisu ništa našli. Otišli su prazni. Zapisnik je prazan".

Zamoljen da prokomentariše čitav slučaj Backović je rekao:

"Kako ću sve komentarisati?! Ovo je smiješno. Nisam nedostupan organima gonjenja. Nisam bjegunac. Nikad nisam bježao iz ove države. Uvijek sam govorio da ako postoje zločinci, treba ih naći i procesuirati". Penzionisani general ARBiH Sefer Halilović također je dao izjavu."Pravilo kaže da nije primjereno komentarisati bilo šta dok traje istraga u nekom slučaju. Ovdje sam došao da pružim podršku Zaimu Backoviću, mom ratnom drugu i prijatelju. Ono što mogu kratko prokomentarisati je da su na meti svi organizatori otpora u BiH. Na ovaj ili onaj način se politički pokušava izjednačiti žrtva i agresor. Moramo biti dostojanstveni i činjenicama dokazati da smo bili vojska koja je branila državu i nije napadala nikoga", kazao je Halilović. (Kliker.info-Dnevni avaz)

 

 

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku