hamburger-icon

Kliker.info

Slučaj Bilić : Nakon višednevne potrage uhapšen Dragan Paravanja (VIDEO)

Slučaj Bilić : Nakon višednevne potrage uhapšen Dragan Paravanja (VIDEO)

26 Juna
15:20 2011

 Dragana Paravinju (43), vozača kamiona, osumnjičenika u slučaju nestanka sedamnaestogodišnje Antonije Bilić u Hrvatskoj, uhapsila je danas oko podneva policija Republike Srpske na udaljenosti od oko 2,5 kilometra od mjesta na kojem je prvi put viđen u Donjim Srđevića kod Srpca. “Lišen je slobode u okolini  jednog napuštenog.  objekta prema planini Motajici, gdje je, vjerovatno proveo noć”, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo na vanrednoj pres-konferenciji u Banjoj Luci. Paravinja nije bio naoružan i nema vidljivih povreda, nije se opirao hapšenju, mada je pokušao da pobjegne, u čemu ga je policija spriječila. Čađo je naveo da je hapšenje rezultat rada policije, te da u tome nije bilo pomoći građana.

Nad uhapšenim je u toku krim-obrada, pa Čađo nije mogao da iznosi detalje da li je nešto rekao o Antoniji Bilić, nakon čijeg nestanka je i počela potraga policije Hrvatske, da bi 23.juna Paravinja bio lociran u Donjim Srđevićima kod Srpca, ali je tada uspio pobjeći policiji RS-a. “Bili smo opredjeljeni da profesionalno odradimo posao, kako bi se izbjegle bilo kakve posljedice i po Paravinju i po građane. Prva procjena koju smo imali da se ova osoba nalazi na tom terenu bila tačna, blokada i sužavanje prostora kojim je mogao da se kreće, rezultirale su hapšenjem”, naveo je entitetski ministar policije. Čađo je najavio dolazak kolega iz Hrvatske, odnosno zamjenika direktora tamošnje policije Milijana Brkića, a koji će također učestvovati u provođenju istrage o slučaju Paravinja. Treba podsjetiti da je forenzičnim vještačenjem vlasi Antonije Bilić, pronađene u kamionu Dragan Paravinje u Hrvatskoj, potvrđeno je da ona pripada toj 17-godišnjoj djevojci zbog čega je za policiju Paravinja osumnjičenik, za kojim je raspisana međunarodna potjernica.

Nakon što je ilegalno prešao iz Hrvatske u BiH, preplivavši Savu kod Slavonskog Broda, Paravinja je lociran u selu Donji Srđevići kod Srbca 23.juna, ali je uspio da pobjegne policiji RS-a. Ministar unutrašnjih poslova RS-a danas je izrazio pohvale pripadnicima policije i kolegama iz Hrvatske u radu na ovom slučaju. Daljnja procedura oko eventulanog izručenja Paravinje, koji se traži u čak tri zemlje, bit će uskoro poznata. Za Paravinjom je 2005. godine Osnovni sud Sokolac raspisao Centralnu potjernicu zbog krivičnog djela silovanje. I u Srbiji je, kako su javili tamošnji mediji, također za ovom osobom raspisana potjernica zbog silovanja i pokušaja silovanja. A u Hrvatskoj potraga za Antonijom Bilić traje još od 7. juna kada je napustila porodičnu kuću kod Drniša, a nakon toga je viđena na obližnjem Čikolskom mostu kako stopira od mjesta gdje živi prema Splitu, da bi zatim sjela u kamion, koji je vozio Dragan Paravinja. (Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku