hamburger-icon

Kliker.info

Slovenac Zavrl prihvatio mjesto predsjednika komiteta za normalizaciju NS BiH

Slovenac Zavrl prihvatio mjesto predsjednika komiteta za normalizaciju NS BiH

05 Aprila
13:53 2011
Rudi Zavrl je predsednik NZS že vse od leta 1989. Februarja bodo na sporedu nove volitve. O tem naš sogovornik ne želi govoriti.Slovenac Rudi Zavrl prihvatio je mogućnost da bude imenovan na mjesto predsjednika Komiteta za normalizaciju koji će UEFA i FIFA nametnuti suspendiranom Nogometnom savezu BiH, a svoju saglasnost za to dala je i Slovenska federacija (NZS), čiji je Zavrl počasni predsjednik.Kako saznajemo, UEFA i FIFA su na adrese Zavrla i NZS uputili upit o njegovom eventualnom angažmanu u čišćenju bh. fudbala od korova, na koji su dobili pozitivne odgovore.Mada je nejasno jesu li slični upiti otišli i na adrese drugih potencijalnih kandidata za mjesto predsjednika Komiteta, odnosno, je li Zavrl jedina UEFA-i i FIFA-i prihvatljiva varijanta, ne bi nas trebalo iznenaditi ako slovenski zvaničnik u narednih nekoliko dana bude predstavljen kao predsjednik Komiteta.

Shodno tome da mu UEFA i FIFA zabranjuju da daje izjave za medije, Zavrl je, kao i obično, bio rezerviran pema ovoj temi, ali nam je bilo znakovito da nije demantirao našu informaciju. FIFA-i i UEFA-i sam poslao izvještaje i razgovarao sa Marselom Bencom (Benz). Ostalo zaista ne znam. Dvije asocijacije ovih dana trebaju formirati taj neki komitet i to je sve što znam. Ostalo je sve isto kao onog dana kada sam otišao iz Sarajeva – rekao nam je Zavrl. I u NZS nismo naišli na raspoloženog sugovornika, ali ponovo nismo dobili demantij. Za takve teme trebate se obratiti FIFA-i i UEFA-i jer mi nismo dužni odgovarati na pitanja o njihovim planovima i akcijama – rekao nam je portparol NZS-a.

Bivši predsjednik NZS-a

Po zanimanju pravnik, Zavrl je igračku karijeru (1962.-1976.) proveo u Ljubljani, Olimpiji, Svobodi i Primorju, a imao je i nekoliko nastupa za mladu reprezentaciju bivše Jugoslavije.U Nogometnom savezu Slovenije bio je generalni sekretar i predsjednik, a od 2009. je počasni predsjednik. Obavljao je niz dužnosti u UEFA-i i FIFA-i kao član komisija za mlade reprezentacije, za nogometne saveze, za fer-plej… Delegat je UEFA-e i FIFA-e. (Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku